Stiinta & Tehnologie

#colia s402 #telefon mobil #varstnic #romania

Telefonul destinat varstnicilor a ajuns in Romania

Complexitatea telefoanelor mobile actuale fac dificila utilizarea acestora de catre persoanele in varsta. Manevrarea butoanelor prea mici, multitudinea de functii greu de inteles si serviciile adresate in special tinerilor ii pot pune in dificultate pe seniori.

Astfel, cei de la VHCI a adus pe piata romaneasca telefonul mobil Colia S402 , proiectat special pentru utilizarea facila de catre varstnici . Modelul Colia S402 pune accentul pe functiile de baza ale unui terminal mobil, adaugand facilitatile utile segmentului de varsta caruia i se adreseaza. Atipic comparativ cu telefoanele momentului, Colia are butoanele de dimensiuni mari, ecranul monocrom si sonorul foarte puternic.

Difuzorul lui Colia S402 poate reda sunetele la un volum ridicat, venind astfel in sprijinul persoanelor cu deficiente ale auzului. Telefoanele obisnuite nu tin cont de problemele de sanatate cu care se confrunta publicul in varsta, urmarind un segment de piata cu totul diferit. Meniul este in limba romana, fiind simplu de inteles.

Modelul vine cu o serie de functii, printre care se numara abilitatea de receptionare a posturile de radio FM sau includerea unui player MP3. Fisierele audio pot fi redate de pe un card de memorie SD. Telefonul dispune de o lanterna cu intrerupator dedicat amplasat pe partea laterala a telefonului. Datorita simplitatii telefonului, autonomia acumulatorului intern poate depasi 10 zile in modul stand-by .

Colia S402
dispune de un buton SOS, configurabil pentru apelarea fie a serviciului de urgenta 112, fie a unei persoane apropiate. In cazul unui incident neplacut, posesorul telefonului poate solicita ajutor prin apasarea timp de 3 secunde a acestui buton amplasat convenabil pe spatele carcasei.

Pe langa toate functiile adaptate pentru utilizatorii varstnici, Colia dispune si de un accesoriu optional: un dispozitiv de masurare a tensiunii arteriale. Acesta se conecteaza prin cablu la telefon pentru afisarea rezultatului. Colia S402 functioneaza in retelele operatorilor Cosmote, Orange si Vodafone. Telefonul cantareste 75 de grame si include un handsfree . Pretul telefonului pentru batrani este de aproximativ 200 RON si nu implica niciun abonament de telefonie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea