Stiinta & Tehnologie

Telefonul de lux Merdeka sarbatoreste ziua Malaeziei

Cand vorbim de lux ne dam seama ca nu toata lumea isi permite asemenea "jucarii". Daca pentru unii lux este un Nokia 8800 Arte, pentru altii Vertu sau Mobiado fac legea.

Dar iata ca lansarea de telefoane de lux poate sa inseamna ceva mai mult. Acesta este cazul noului terminal Merdeka 50 24K, care a fost special creat pentru a comemora 50 de ani de la independenta Malaeziei.

Strategie de marketing

Lucrurile stau totusi ceva mai ciudat, pentru ca de fapt 50 de ani s-au implinit anul trecut, dar cu o adaugare la nume de "24K", Merdeka a fost gata de o noua lansare si in acest an.

Terminalul masoara 107 x 49 x 8,9 mm si cantareste 67,4 grame un lucru destul de neobisnuit, pentru ca telefoanele de lux sunt grele, acesta fiind mai usor decat un terminal normal si in conditiile in care este placat cu aur de 24 de karate.

La capitolul de specificatii tehnice telefonul nu este dintre cele mai stralucite de pe piata. Merdeke 50 24K functioneaza in retea tri-band GSM si are un ecran destul de modest cu o rezolutie de 176 x 220 pixeli cu 260.000 de culori.

Un lux ieftin

Conectivitea lui Merdeke consta in GPRS si pentru transfer de date Bluetooth si USB. Terminalul are si player muzical si video si brower WAP versiunea 2.0 pentru navigarile pe internet.

Spre diferenta de alte telefoane de lux, acesta este destul de ieftin constand in jur de de 750 de dolari, adica cam 500 de euro, iar cei care vor cumpara telefonul vor "dona" o parte din banii lor in campanii de caritate.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea