Stiinta & Tehnologie

Telefon revolutionar

Pentru noul tip de telefon mobil, dezvoltat in Japonia, securitatea este un lucru cat se poate de serios: poate recunoaste proprietarul, se inchide automat atunci cand acesta se indeparteaza prea mult si poate fi gasit prin satelit daca este pierdut.

Modelul P903i de la NTT DoCoMo , dezvoltatorii principali de telefoane mobile din Japonia, vine impreuna cu un mic card negru. Cardul functioneaza ca o solutie de securitate prin conectarea fara fir la telefonul mobil.

Daca proprietarul pastreaza acest card in geanta sau buzunar, telefonul va recunoaste atunci cand cardul se va indeparta prea mult si se va inchide automat, pentru a preveni efectuarea de apeluri de catre alte persoane.

Cei care vor pierde cardul de securitate, pot introduce o parola pentru a deschide telefonul, dar vor trebui sa cumpere un nou card, pentru a fi setat sa se inchida din nou.

Aceasta metoda de securitate este eficienta, deoarece, ca orice telefon japonez, modelul P903i, poate fi folosit ca si credit card sau card prepaid.

Cu toate acestea, curiosii nu pot fi impiedicati de noile elemente de securitate, de a sustrage informatii din telefon, de exemplu - citirea email-urilor personale, daca se afla in limitele distantelor de securitate setate.

Pentru a impiedica acesti intrusi, utilizatorii pot activa elementul de identificare faciala. Proprietarul trebuie intai sa-si faca cel putin trei fotografii cu camera telefonului; pot fi facute pana la 10 poze, in diferite situatii – cu ochelari, fara ochelari, afara sau inauntru. Apoi, daca identificarea faciala este setata, inainte de a accessa butoanele telefonului, utilizatorul trebuie sa-si faca o poza cu camera. Telefonul analizeaza anumite elemente, precum distanta dintre ochi, si dezactiveaza numai daca imaginea se potriveste cu cea stocata.

O alta functie recunoaste daca ochii clipesc – in cazul in care cineva incearca sa arate o poza a proprietarului, pentru a obtine accesul fraudulos. Si nu e numai asta: o parola de patru litere poate fi adaugata in acest proces, pentru protectie, in cazul in care exista un frate geaman identic, care doreste accesul neautorizat.

Daca noul P903i este pierdut, poate fi reperat cu Sistemul Global de Pozitionare - GPS.

Pretul pentru acest telefon, produs de Matsushita Electric Industrial Co. si estimat pentru vanzare in urmatoarele luni, nu a fost inca anuntat. Folosirea serviciului GPS pentru reperarea unui telefon pierdut este 2.50$, pentru fiecare utilizare.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea