Stiinta & Tehnologie

Telefon mobil video-proiector

Daca stam bine sa ne gandim, avem cam de toate felurile de telefoane mobile: muzicale, de facut fotografii, business, fashion, daca iPhone-ul face clamshell -ul brevetat, avem si telefoane-teblete-grafice, telefoane multimedia, etc.

Acum sa ne gandim, ce ne mai lipseste? O idee ar fi telefoane mobile cu video- proiector , dar nu suntem departe de asa ceva. Daca te-ai saturat sa iti auzi amicii cum vorbesc despre telefoanele lor mobile situatia s-ar putea schimba drastic, in mai rau pentru tine.

Ce-a fost si ce-a ajuns...

Video-proiectoarele sunt grele, robuste si era de preferat sa fie asezate intr-un loc si apoi "uitate" acolo. Dar nu prea mai este cazul cu noile " descoperiri " in materie.

Pentru moment un telefon-video-proiector nu exista, dar dispozitive mini- proiectoare sunt deja pe masa de lucru. Conectate la un telefon sau orice alt media- player portabil va lasa utilizatorii sa vizioneze continutul video al telefonului pe cel mai apropiat perete.

Mini-video-proiectoarele vor folosi diode emotatoare de lumina, lumina laser sau o combinatie de cele doua pentru a proiecta si afisa o suprafata de 50 - 60 de inchi, poate chiar mai mult, in spatiile intunecat si de la 7 la 20 de inchi in spatii luminate.

Nu asa scumpe

Daca esti interesat deja de acest lucru si vrei sa stii un pret, unele surse, cum ar fii Matthew S. Brennesholtz, analist la Insight Media, spune ca un mini-video-proiector ar putea sa coste in jur de de 350 de dolari americani si ca mai tarziu preturile pot sa scada sub 300 de dolari.

Este clar ca aceste dispozitive vor fi de folos pentru proiectii spontane in lumea business, dar pana la urma de ce nu ne-am enerva si noi vecinii cu videoclipurile preferate?

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea