Stiinta & Tehnologie

Telefoanele mobile vor citi coduri de bare

Liderii industriei comunicatiilor mobile s-au intanit ieri in Londra pentru a dezbate transformarea telefoanelor mobile in cititoare personale de coduri de bare - o manevra care ar putea stimula piata publicitatii mobile, scrie Financial Times. Utilizatorii care isi indreapta telefoanele cu camera catre coduri de bare speciale tiparite pe reclame sau pe ambalajele produselor, vor putea afla informatii aditionale sau descarca instantaneu cupoane de reducere sau alte oferte de marketing, declara suporterii proiectului. Desi acest serviciu este raspandit in Japonia si Coreea de Sud, folosirea telefoanelor mobile pentru a citi coduri de bare este destul de rara in restul lumii. Progresul a fost incetinit de lipsa tehnologiei care ar permite oricarui telefon sa citeasca orice cod de bare si apoi sa acceseze Internetul pentru a transmite si primi informatiile relevante.

Printre companiile care vor participa la intalnire se numara, pe langa HP si Publicis, si Nokia, Ericsson, Vodafone si Deutsche Telekom, a declarat Tim Kindberg, cercetator la HP. Grupul HP-Publicis, cunoscut si sub numele Mobile Codes Consortium, spera sa obtina un standard unific in maxim un an. Folosirea codurilor de bare pentru a adauga dimensiunea Internetului multor obiecte ar avea multe aplicatii dincolo de publicitate, a declarat Charles Fritz, presedintele NeoMedia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea