Stiinta & Tehnologie

Telefoanele mobile nu sunt cancerigene

Un s
tudiu realizat de cercetători danezi a ajuns la concluzia că folosirea telefoanelor mobile nu duce la apariţia cancerului, chiar dacă antenele celularelor emit unde electromagnetice care penetrează creierul. Cercetătorii de la Institutul de Epidemiologia Cancerului din Copenhaga nu au găsit dovezi că sănătatea persoanelor care folosesc telefonul mobil de peste zece ani ar fi fost afectată de utilizarea celularului.

Dintre cei 420.000 de utilizatori cuprinşi în studiu, 56.000 utilizează mobilul de peste zece ani, însă aceştia nu sunt mai expuşi riscului de îmbolnăvire de leucemie ori de tumori canceroase la creier, la ochi sau la glandele salivare.

"Rezultatele obţinute de acest grup de cercetători danezi sunt importante deoarece ei au analizat date de la companiile de telefonie în loc să se bazeze pe amintirile utilizatorilor despre cat de des au folosit telefonul mobil în ultimii zece ani", a spus profesorul Tricia McKinney, de la Centrul de Epidemilogie şi Biostatistică de la Universitatea din Leeds, citată de site-ul BBC.

Un alt grup de cercetare, înfiinţat de guvernul Marii Britanii, a ajuns la aceeaşi concluzie privind telefonul mobil, la sfarşitul anilor 90.

Totuşi, cercetătorii sfătuiesc tinerii să folosească limitat telefonul mobil, ca măsură de precauţie, deoarece sistemul lor nervos este încă în dezvoltare.
  •   2006-12-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii