Stiinta & Tehnologie

#telefoanele mobile #cancer #creier

Telefoanele mobile nu favorizeaza aparitia cancerului

ong>Nici pana acum, problema telefoanelor mobile si a cancerului de creier nu a primit un raspuns clar. In ultima vreme tot mai multe studii si teste arata ca folosirea terminalelor de acest gen, nu favorizeaza aparitia cancerului de creier.

Totusi, teste pe aceasta tema se fac in continuare, iar recent s-au primit noi rezultate in urma unui studiu care s-a derulat in ultimii 10 ani. In tot acest timp au fost observate peste 5.000 de cazuri de tumori cerebrale din 13 tari, dar in niciunul dintre ele vina nu a fost a telefoanelor mobile.

Chiar daca problema pare incheiata, tot oamenii de stiinta sustin ca totusi, nu pot explude riscul si ca probabil rezultatul va fi dat de alte teste. In viitor, Uniunea Europeana va finanta un astfel de studiu in incercarea de a gasi rezultatul. Alte teste de acest gen au fost facute si in anii trecuti, cu aceleasi rezultate: telefoanele mobile nu favorizeaza aparitia cancerului de creier. Studiul a fost facut de catre cei de la Institutul de Epidemiologia Cancerului din Copenhaga .

La sfarsitul anilor 90, un alt grup de cercetare, infiintat de guvernul Marii Britanii, a ajuns la aceeasi concluzie privind telefonul mobil. Din pacate, in ciudat repetatelor rezultate pozitive, niciunul dintre cercetatorii implicati in aceaste proiecte nu poate declara ca riscul nu exista.
  •   2010-05-17
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina Andreea Dumitras: Nepotismul in Resurse Umane

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.