Stiinta & Tehnologie

Telefoanele mobile, mijloc de supravietuire

Telefonia mobila are o dezvoltare exploziva in Irak: in doar doi ani s-au abonat aproape 6 milioane de oameni . Celularele sunt folosite in scopuri dintre cele mai diverse, care ajuta, printre altele, populatia sa faca fata violentelor si pericolelor zilnice, satirizand sau abordand cu umor negru realitatile vietii cotidiene, relateaza “The New York Times”.

Unul din mesajele cele mai populare care circula la ora actuala in Irak, prin intermediul telefoanelor mobile, infatiseaza un schelet care spune: “Apel esuat. Persoana contactata ori a fost ucisa intr-o explozie, ori a fost rapita”.

Multe alte asemenea texte sau imagini satirizeaza eforturile zadarnice de reconstructie, violentele din tara, militarii americani, pe fostul presedinte Saddam Hussein sau pe cel actual, Jalal Talabani, ca si episoadele sangeroase ale executiilor realizate de rebeli . Intr-o scurta filmare, un islamist decapiteaza un peste, strigand: “Allah e mare!”. In alta, un rebel inalt, bine facut, dar extrem de nepriceput, incearca zadarnic sa decapiteze o victima cu ajutorul unui cutit tocit si fals.

(continuarea in Libertatea )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea