Stiinta & Tehnologie

Telefoanele mobile, mijloc de supravietuire

Tele
fonia mobila are o dezvoltare exploziva in Irak: in doar doi ani s-au abonat aproape 6 milioane de oameni . Celularele sunt folosite in scopuri dintre cele mai diverse, care ajuta, printre altele, populatia sa faca fata violentelor si pericolelor zilnice, satirizand sau abordand cu umor negru realitatile vietii cotidiene, relateaza “The New York Times”.

Unul din mesajele cele mai populare care circula la ora actuala in Irak, prin intermediul telefoanelor mobile, infatiseaza un schelet care spune: “Apel esuat. Persoana contactata ori a fost ucisa intr-o explozie, ori a fost rapita”.

Multe alte asemenea texte sau imagini satirizeaza eforturile zadarnice de reconstructie, violentele din tara, militarii americani, pe fostul presedinte Saddam Hussein sau pe cel actual, Jalal Talabani, ca si episoadele sangeroase ale executiilor realizate de rebeli . Intr-o scurta filmare, un islamist decapiteaza un peste, strigand: “Allah e mare!”. In alta, un rebel inalt, bine facut, dar extrem de nepriceput, incearca zadarnic sa decapiteze o victima cu ajutorul unui cutit tocit si fals.

(continuarea in Libertatea )
  •   2006-08-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii