Stiinta & Tehnologie

Telefoanele mobile - distribuite gratuit?

Directorul general al companiei Google, Eric Schmidt, apreciaza ca, in viitor, telefoanele mobile ar trebui distribuite gratuit utilizatorilor care accepta sa vizioneze diferite clipuri publicitare transmise pe aceste dispozitive, transmite Reuters.

Pe masura ce telefoanele mobile se apropie tot mai mult, ca functii, de computerele de mici dimensiuni, iar consumatorii petrec intre opt si zece ore utilizand serviciile de voce, mesagerie si internet, disponibile pe aceste dispozitive, publicitatea se transforma intr-o sursa viabila de subventionare a achizitiei unui terminal mobil, a afirmat Schmidt pentru Reuters, dupa incheierea unui discurs despre inovatia in afaceri, sustinut la Universitatea Stanford.

"Telefonul mobil ar trebui sa fie disponibil gratuit", a declarat oficialul Google, adaugand ca asigurarea unor subventii in acest sens este fireasca, in contextul dezvoltarii publicitatii pe terminalele mobile.Google testeaza in prezent un serviciu de transmisie a unor clipuri publicitare de tip text, imagine sau video pe telefoanele mobile. Aceasta initiativa se bucura de succes in Japonia, unde consumatorii utilizeaza in mod frecvent telefoanele mobile pentru vizionarea unor emisiuni TV sau pentru cumparaturi online .

Directorul Google a aratat ca este constient de posibilitatea ca telefoanele mobile sa nu ajunga niciodata un produs gratuit. El a prezentat exemplul ziarelor, care nu sunt disponibile inca gratuit, desi se bazeaza de peste o suta de ani pe veniturile din publicitate, dar a adaugat ca pretul acestora este foarte scazut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea