Stiinta & Tehnologie

Telefoanele mobile au nevoie de protectie antivirus

Ulti
mele telefoane mobile, cu functii care au fost pana nu demult exclusiv de domeniul computerelor, precum e-mail si navigare pe web, au nevoie si de protectie anti-virus . Din pacate, nu numai functiile computerelor au fost preluate de telefoane, ci si virusii si troieni si-au croit drum. Aceste noi tipuri de virusi, cu nume precum CommWarrior, de obicei ruleaza neobservate si se autotrimit ca mesaj MMS la numerele de telefon din agenda telefonului infectat . CommWarrior poate fi activat doar daca utilizatorul accepta si il instaleaza, din acest motiv este deghizat in program update. Totusi, efectul este minimal in comparatie cu virusii care devasteaza computerele.

Compania de securitate Sophos sustine, insa, ca utilizatorii nu au motiv de panica. Utilizatorul unui telefon obsinuit, folosit in principal pentru telefonie, nu are de ce sa-si faca griji. Virusii pentru telefoane mobile tintesc in principal smart phone-urile, mobile cu sisteme de operare Symbian sau cu interfete Windows. Telefoanele care intrunesc aceste standarde nu sunt foarte multe, iar numarul lor mic nu garanteaza un atac. Virusii si troienii pentru telefoane mobile au fost pana acum doar proof of concept. Cu alte cuvinte, creatorii lor incearca doar sa determine ce forme de atac functioneaza.

(continuarea in SmartNews )
  •   2007-05-08
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Cum sa-l inveti pe copilul tau valoarea banilor

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.