Stiinta & Tehnologie

Telefoanele mobile afecteaza memoria

Nu va puteti aminti cum era viata inainte de aparitia telefoanelor mobile? Sunt sanse foarte mari sa nu va amintiti nici numarul propriului telefon fix si nici zilele de nastere ale rudelor si prietenilor.

Potrivit unui nou sondaj, preluat de Reuters, explozia inregistrata pe piata telefoanelor mobile si a dispozitivelor portabile care stocheaza informatii personale a creat o generatie incapabila de memorarea celor mai simple lucruri . Peste 25% dintre cei chestionati nu au putut spune cu exactitate care este numarul telefonului fix din propria casa, in timp ce aproximativ 65% n-au fost in stare sa-si aminteasca cel putin patru zile de nastere ale unor prieteni sau rude.

Sondajul - realizat de Trinity College din Dublin - a mai relevat ca la capitolul memorie, atunci cand vine vorba de lucruri simple, tinerii stau mai prost decat batranii. Cei cu varste sub 30 de ani si-au amintit mai putine zile de nastere decat cei trecuti de 50 de ani.

Peste 65% dintre subiectii sondajului au precizat ca se bazeaza pe telefoanele mobile sau pe alte dispozitive electronice de stocare pentru memorarea datelor cheie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea