Stiinta & Tehnologie

Telefoanele fotograf

Motorola RAZR este cel mai popular telefon pentru capturi video. Suprematia in acest domeniu o detin Spania si Italia, care devanseaza SUA atunci cand vine vorba de videoclipuri facute cu telefonul mobil.

Potrivit unui studiu realizat de compania Telephia, trei la suta dintre utilizatorii americani de mobile, reprezentand aproximativ opt milioane de consumatori, isi folosesc telefonul pentru a face filmulete.

Industria telefoniei mobile de astazi se invarte in jurul serviciilor tot mai populare, web 2.0 (generarea de continut din partea utilizatorilor). Videoclipurile spontane facute de oameni simpli cu telefonul mobil ajung sa fie vazute de aproximativ 100 de milioane de oameni zilnic, pe site-uri precum Youtube, MySpace sau Facebook. Cu toate ca tot mai multi utilizatori americani isi folosesc mobilele pentru capturi video, acestia raman insa in spatele europenilor. Spania si Italia sunt tarile europene cu cea mai mare rata de adoptie a acestui fenomen si se afla pe primele locuri, cu 15, respectiv 14 procente. Pe urmatoarele locuri se afla Marea Britanie - 12% si Suedia - 10%, inaintea Frantei si Germaniei, cu 9%, si a Statelor Unite - 3%. Cel mai utilizat mobil pentru fotografii si filmulete este Motorola Razr (gama V3) cu 21%, conform Telephia. La mare distanta de locul 1 este modelul 6101 al finlandezilor de la Nokia , iar pe locul trei se afla un alt telefon Motorola, E815.

TOP mobile folosite pentru capturi video (USA)

1. RAZR V3 21%
2. Nokia 6101 6%
3. Motorola E815 3%
4. Sony Ericsson z 525 3 %
5. LG VX8100 3%

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea