Stiinta & Tehnologie

Telefoane premium de la LG, prezentate la 3GSM

LG Electronics şi-a prezentat cele mai noi produse şi tehnologiile cele mai avansate, în cadrul Congresului Mondial 3GSM 2007 din Barcelona, Spania. Una dintre surprizele oferite de LG este telefonul Shine, cel de-al doilea terminal mobil din gama Black Label , care va fi lansat în Europa. Tot aici a fost lansată tehnologia de ultimă generaţie Long Term Evolution (LTE), în colaborare cu Nortel.

Sub conceptul „Born to shine: momente de strălucire în viaţa ta!", LG a introdus un nou must have, telefonul Shine, care uimeşte prin look-ul său unic – strălucirea metalului şi reflexia ecranului-oglindă. Terminalul este al doilea model din celebra gamă Black Label şi se preconizează a fi următorul succes de vanzări al companiei, după vedeta anului trecut, telefonul Chocolate. LG se poate mandri şi cu un alt produs de colecţie, realizat în colaborare cu renumita casă de modă Prada, telefonul „Prada by LG", care a creat un nou trend în domeniul telefoanelor mobile inovatoare, prin ecranul senzitiv şi designul sofisticat.

LG în colaborare cu Nortel a prezentat, la Barcelona şi Long Term Evolution(LTE), o tehnologie care anticipează generaţia 4G, aceasta permiţand transferul de date la o viteză de două ori mai mare decat HSDPA.

"În 2006, LG şi-a creat o reputaţie solidă pe piaţa mondială prin telefonul Chocolate. Piaţa europeană se confruntă cu o creştere rapidă a cerinţelor consumatorilor moderni în ceea ce priveşte produsele dotate cu tehnologii de ultimă generaţie şi design inovator, devenind astfel o piaţă valoroasă pentru producătorii de telefoane mobile. În cadrul Congresului Mondial 3GSM, LG va face încă un pas major pentru consolidarea imaginii de brand premium în industria telefoanelor mobile, prin lansarea în acelaşi timp atat a modelului Shine, cel de-al doilea din gama Black Label, cat şi a telefonului LG Prada", a declarat dr. Skott Ahn, preşedinte şi CEO al companiei Mobile Communication a LG Electronics.

Printre modelele prezentate la 3GSM se numără:

Shine (KE970): designul său sofisticat are la bază conceptul "Styled in Metal", oferind un look elegant şi inovator. Terminalul oferă consumatorilor o experienţă unică, prin ecranul color de calitate destul de bună, asemănător unei oglinzi, care se activează atunci cand telefonul este utilizat. Designul este completat de dotări care includ cameră foto auto focus de 2 megapixeli cu lentile Schneider-Kreuznach, card de memorie externă (MicroSD card) şi tasta de navigare multifuncţională.

Chocolate (KG800): renumitul telefonul simplu şi totodată elegant, cunoscut şi sub numele de Chocolate este primul telefon din renumita gamă Black Label Series ce pune accent mai mult pe design, dar şi pe tehnologiile de ultimă oră ce sunt încorporate. LG oferă telefonul Chocolate în patru variante de culoare – alb, roz şi bordo, alături de deja cunoscutul model negru. Chocolate se regăseşte şi în varianta 3G WCDMA, în variantele de "lux" ce se deosebesc prin banda Platinum sau Gold şi, în varianta cu clapetă.

KS10: Terminalul are un display QVGA de 2,4 inchi şi beneficiază de dotări de varf ce includ capabilităţi de navigare pe internet . Utilizează tehnologia de download HSDPA la 1,8 Mbps, permiţand astfel vizualizarea programelor TV la o calitate ridicată. KS10 salvează pagini web , sortează, face capturi de imagini descărcate de pe internet, este dotat cu funcţia zoom in şi zoom out utilizabilă pe paginile web, cu funcţia de căutare după cuvinte-cheie şi MP3 player încorporat, reprezentand un model potrivit pentru utilizatorii pasionaţi de navigare pe internet.

KU950: Telefonul KU950, dotat cu tehnologia Digital Video Broadcasting Handheld (DVB-H) este construit pe baza tehnologiei wireless şi precede primul terminal UMTS (WCDMA), dotat cu tehnologiile HSDPA şi DVB-H. Cu un ecran care se roteşte şi cu receiver-ul TV încorporat, KU950 oferă aproape toate dotările unui televizor sau VCR tradiţional: înregistrarea programelor, capturi de imagini şi chiar posibilitatea de a viziona o emisiune TV şi, în acelaşi timp, de a vorbi la telefon.

Mai mult, datorită tehnologiei rapide de download HSDPA de 1,8 Mbps, telefonul permite transferul rapid de înregistrări video.

KU250: Terminalul slim 3G, care vine cu destule dotări de ultimă oră şi un design special, a fost alegerea unui consorţiu alcătuit din 12 operatori de telefonie mobilă, pentru derularea campaniei de anul acesta a Asociaţiei GSM, "3G pentru toţi". Noul telefon 3G de tip bar oferă utilizatorilor posibilitatea de a avea acces la un număr mare de servicii multimedia wireless, inclusiv la clipuri video, fişiere audio sau alte date, într-un timp mult mai scurt şi la un preţ accesibil. Funcţiile multimedia permit consumatorilor să poarte o conversaţie telefonică în timp ce ascultă muzică.

Serviciile Yahoo! incluse în viitoarele terminale de la LG

Pe langă prezentarea acestor noi produse, LG şi Yahoo! au anunţat un parteneriat global strategic, care are ca scop distribuirea serviciilor Yahoo! către milioane de utilizatori de telefoane LG, în peste 70 de ţări. Începand cu anul 2007, compania LG va oferi pentru o mare parte din terminalele sale servicii presetate Yahoo!, inclusiv Yahoo! Go for Mobile 2.0, Yahoo! Mail şi Yahoo! Messenger. De asemenea, telefoanele LG vor oferi utilizatorilor serviciul recent lansat Yahoo! oneSearch, o aplicaţie ce priveşte serviciile de căutare, răspunsuri imediate fiind astfel disponibile în orice clipă.

"Suntem încantaţi de parteneriatul cu Yahoo! deoarece reuşim astfel să oferim noi standarde pentru telefonia mobilă, furnizand, în acelaşi timp, consumatorului mai multă valoare, prin experienţa complexă a serviciilor de care acesta poate beneficia", a declarat Paul Bae, Vicepresident Product Planning Team, compania Mobile Communication a LG Electronics

În 2006, LG a obţinut un volum al vanzărilor de 8.7 milioane unităţi în Europa. Compania estimează ca pentru 2007 să obţină un volum al vanzărilor de peste 14 milioane unităţi pe piaţa europeană, ceea ce ar reprezenta o creştere de 60% comparativ cu anul trecut.

LG KU950 are un ecran care se roteşte şi un receiver TV încorporat, oferind astfel aproape toate dotările unui televizor sau VCR tradiţional. Modelul KS10 Smartphone utilizează tehnologia de download HSDPA la 1,8 Mbps.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea