Stiinta & Tehnologie

Telefoane mobile dual SIM

Spre surprinderea mea, am observat ca tot mai multa lume este interesata de aceste jucarii, dar stiti exact ce este un telefon mobil dual SIM ? Precum iti vei da seama imediat din nume, este un telefon ce poate folosi doua carduri SIM . Astfel, persoanele ce utilizeaza mai multe numere de telefon, gen unul personal si unul de serviciu, scapa de necesitatea purtarii a doua dispozitive distincte, prin utilizarea unui astfel de gadget dual SIM.

Istoria telefoanelor mobile dual SIM, desi scurta, a cunoscut deja mai multe stadii distincte.

1. Era preistorica. Se folosea un suport in care se plasau cele doua cartele. De multe ori acestea trebuiau decupate (!?!) pentru a putea fi fixate in acest suport, iar aceasta operatiune nu era deloc una simpla, necesitand precizie chirugicala. Iar aceste adaptoare se plasau de regula sub bateria telefonului, necesitand existenta unui spatiu liber in acest loc... In plus, telefonul nu utiliza decat una din cartele la un moment dat, prin repornirea gadgetului trecandu-se de la una la alta. Nu mai era nevoie sa desfacem telefonul pentru a schimba cartelele, dar in rest totul era la fel ca la mobilul single SIM.

2. Era bronzului. Tot prin decupare, cele doua SIM-uri se montau pe o singura cartela. Aceasta, cu 2 SIM-uri, era de dimensiuni standard si putea fi utilizata de orice telefon de pe piata. Cele doua SIM-uri nu puteau functiona in continuare simultan, dar se putea alege care sa fie utilizat din meniul telefonului, fara a mai necesita repornire gadgetului.

Cititi continuarea in go4it!

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea