Stiinta & Tehnologie

#renault #rival #tata nano #ecoca ltd

Tata Nano va avea inca un rival

Rivalii lui Tata Nano incep sa rasara unul cate unul, astfel doua companii, una din India si una din Marea Britanie, vor incepe productia la o noua masina "adversara" lui Nano .

Reprezentantii celor doua companii au anuntat ca noul produs va fi mai ieftin decat modelul Nano cu 500 USD.

Britanici si indieni

Reprezentantii EcoCa Ltd , companie britanica si cei ai Mahindra&Mahindra, societate cu capital indian, au anuntat incheierea unui parteneriat prin care se va realiza un rival al celei mai ieftine masini exitente pe piata, Tata Nano.

"Am identificat India ca piata perfecta pentru construirea noului nostru model pentru atingerea pretului de 2200 de dolari (1500 de euro) pe care il dorim"
, a declarat Karman M. Naghdi, presedintele EcoCa Ltd.

Karman M. Naghdi a mai declarat ca modelul rival a lui Tata Nano se va asemana cu un Volkswagen Beetle, ca va avea o greutate redusa de doar 330 kg si un motor de 340 cm cubi. Totusi, pretul mic va lovi in viteza pe care noua masina o va putea atinge, doar 70 km/h.

Francezii si indienii

La mijlocul lunii noiembrie 2009 cei de la Renault anuntau ca doresc realizarea un rival Tata Nano impreuna cu echipa de la Bajaj Auto . Compania Bajaj Auto va construi modelul, iar Renault-Nissan vor fi responsabili de marketingul modelului final in India.

Seful executiv al Renault, Carlon Ghosn, a declarat ca masina lor va fi mai ieftina decat oricare alt autovehicul aflat in prezent pe piata din India. Acesta nu a dat un pret fix , dar se estimeaza ca modelul Renault va costa 3000 USD.

Decizia de a realiza un model Renault, rival al lui Tata Nano, se trage si din faptul ca pe piata din India, francezii detin o cota modesta de 1%, lucru care, se pare, este de neacceptat in opinia lui Carlon Ghosn.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea