Stiinta & Tehnologie

#tata nano #vanzari #tata motors

Tata Nano pierde din comenzi

Cea mai ieftina masina din lume, Tata Nano , pierde teren in fata competitorilor mai scumpi din cauza termenelor de livrare extrem de lungi.

Indienii mai putin rabdatori au inceput sa renunte la comenzile lor pentru Tata Nano . In unele cazuri, termenul de livrare estimat ajungea pana la cateva luni, lucru inacceptabil pentru cea mai ieftina masina din lume, mai ales daca luam in vedere faptul ca modelul nu este construit manual si nu are anumite elemente care necesita timp suplimentar pentru constructie. Desi este cea mai ieftina masina din lume, nu trebuie sa uitam faptul ca majoritatea exemplarelor comandate era reprezentata de versiunea de top a acestui model.

Problema livrarii tardive a lui Tata Nano sta in spatele cotelor de productie relativ mici. Indienii de la Tata Motors au fost nevoiti sa abandoneze o fabrica terminata in proportie de peste 90% din cauza protestelor organizate de fermierii din zona respectiva, motiv pentru care cea mai ieftina masina din lume nu are inca propria sa fabrica, fiind nevoita sa o imparta cu alte modele. Cei de la Tata Motors nu au modificat semnificativ productia altor modele in favoarea lui Nano, asa ca listele de asteptare pentru primele 100.000 de exemplare au termene de livrare destul de tarzii.

Tocmai de aceea, 15% din clientii care au rezervat deja un Tata Nano au renuntat la rezervarea lor. Mai mult decat atat, acestia nu au renuntat la ideea de masina, ci au ales un model mai scump, cu un nivel superior de dotari si facilitati. Avand in vedere cele 200.000 de comenzi pe care le-au primit cei de la Tata Motors pentru Nano, putem estima ca 30.000 de clienti au renuntat la comanda lor. Oficialii Tata Motors estimeaza ca vor livra primele 100.000 de unitati pana la sfarsitul anului 2010.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea