Stiinta & Tehnologie

#general motors #volkswagen #suzuki

Suzuki rupe colaborarea cu GM

Implicarea Volkswagen in destinul companiei japoneze a facut ca legaturile dezvoltate intre Suzuki si GM in domeniul vehiculelor ecologice sa ia sfarsit.

Suzuki
a anuntat oficial incheierea parteneriatului cu conglomeratul General Motors. Japonezii colaborau cu americanii pe segmentul vehiculelor ecologice, mai exact dezvoltau impreuna tehnologie hibrida si pile de combustibil. Joint-venture-ul realizat intre cele doua parti ar fi urmat sa dea nastere in viitor unei uzine de productie in Ontario, Canada.

Decizia de separare vine la scurt timp dupa ce Volkswagen a intrat in posesia unui capital de actiuni de 19.9% in cadrul Suzuki, urmand ca pe viitor acesta sa creasca pana in punctul in care nemtii devin majoritari.

Osamu Suzuki, presedintele constructorului japonez, a declarat pentru Reuters ca "in acest moment exista o alianta globala cu Volkswagen. Vorbim despre toate domeniile de activitate, de la hibride si dieseluri pana la vehicule electrice . Este normal ca continuam cercetarea si progresele alaturi de noii nostri parteneri", a concluzionat Suzuki.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea