Stiinta & Tehnologie

#supercar #citroen gt #concept #realitate #vincent besson #ford #motor #gm v8

Supercar-ul Citroen GT va fi testat

Este oficial, supercar-ul Citroen GT va putea fi admirat la festivalul Goodwood Festival of Speed.

Reprezentantii Citroen au declarat recent ca s-ar putea ca fanii GT-ului ssa aiba parte si de un drive test.

Condusa de Loeb

Prezentat pentru prima data in cadrului show-ului de automobile de la Paris din 2008, conceptul Citroen GT va putea fi admirat si la Goodwood Festival of Speed (Festivalul vitezei Goodwood), care se desfasoara anual intre 3 si 5 iulie la West Sussex in Marea Britanie.

Desi nu este un fapt confirmat, unele publicatii online de specialitate scriu ca unul din purtatorii de cuvant ai companiei a declarat ca Citroen GT va fi si testat la Goodwood. In acest caz, supercar-ul va fi condus de catre starul Citroen de la World Rally Championship, Sebastien Loeb.

De la fictiune la realitate

Supercarul Citroen GT a fost initial gandit de companie ca fiind un simplu model pentru jocul Gran Turismo 5. Totusi, dupa ce conceptul a inregistrat un succes enorm in randul publicului, Vincent Besson , seful de productie Citroen a declarat ca Citroen GT va deveni realitate.

"Strategia a trebuit regandita. E posibil sa realizam masina, dar intr-un numar limitat. Aceasta va fi fabricata in maxim 20 de unitati", a declarat Vincent Besson .

Nici in prezent nu se stie daca adevarata masina va dispune de specificatiile tehnice ale conceptului prezentat initial de companie. Totusi, Besson a mai spus ca motoroul lui Citroen GT va fi unul Ford sau un GM V8.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea