Stiinta & Tehnologie

#retea de socializare #socializare #facebook #fericire #studiu

Studiu: Nu ai cont de facebook? Iata ce patesti

Cercetatorii danezi au realizat un studiu pentru a depista care este comportamentul personelor care folosesc reteaua de socializare Facebook si a celor care nu o utilizeaza. Rezultatele sunt uimitoare!

 

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1095 de persoane din Danemarca. Acestea au fost impartite in doua grupe: jumatate au continuat sa foloseasca reteaua de ocializare in timp de restul persoanelor nu a mai facut acest lucru.

Dupa o saptamana, cei care nu au mai utilizat reteaua de socializare s-au declarat mai multumiti de viata lor: 88% dintre acestia au afirmat ca sunt "fericiti", fata de 81% din cei care au utilizat in continuare Facebook, 84% au declarat ca le place viata pe care o duc (fata de 75%) si numai 12% au spus ca sunt nemultumiti, fata de 20% din randul celor care au continuat sa utilizeze Facebook, potrivit libertatea.ro.

Cercetatorii au si o explicatie: "In loc sa ne concentram pe ceea ce avem nevoie, tindem din nefericire sa ne concentram pe ceea ce au altii".

Sursa foto: blisstree.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea