Stiinta & Tehnologie

#studiu ingrijorator #dependenta internet #internet #studiu

Studiu ingrijorator! La ce ar renunta oamenii pentru a avea internet

Compania Intrepid Travel a realizat un studiu privind dependenta de internet si de tehnologie, in continua crestere. Studiul realizat in SUA a aratat ca oamenii sunt dispusi sa renunte la aproape orice, inclusiv la prieteni.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.500 de persoane, toate adulte, din Statele Unite.

Cei mai multi dintre respondenti au declarat ca sunt sidpusi sa renunte timp de o luna la prieteni pentru a avea WiFi. In acelasi timp, adultii intervievati au declarat ca nu pot trai mai mult de 16 ore fara telefon.

Cei mai multi dintre cei chestionati au spus ca telefonul lor mobil nu este niciodata la o departare mai mare de trei pasi, potrivit mediafax.ro.

Totodata, mai mult de o treime dintre participanti (35%) au raportat ca isi petrec "prea mult" timp pe telefonul mobil, laptop sau tableta.

Si mai ingrijorator este faptul ca 41% dintre respondenti au declarat ca isi aleg vacantele sau locurile pe care sa le vizitezi, astfel incat pozele pentru retelele de socializare sa iasa cat mai bine.

Ingrijorator este faptul ca respondentii au declarat ca in schimbul unui serviciu de telefonie mobila sau WiFi pe o luna, ar renunta la mai multe obiceiuri preferate, inclusiv vin, prieteni si chiar sex. Multi dintre intervievati sunt constienti ca au o problema, dintre care doar 56% au raportat ca ar fi dispusi sa ia masuri pentru a se debarasa de acest obicei.

Tu la ce ai fi dispus sa renunti in favoarea internetului?

Sursa foto: justretirement.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea