Stiinta & Tehnologie

#argintiu #dupont #studiu

Studiu DuPont: argintiul este la putere

Potrivit unui studiu efectuat la nivel mondial de renumita companie DuPont , argintiul este cea mai cautata culoare din lume printre posesorii de masini. Negrul detine suprematia in Europa, in timp ce albul este numarul 1 in America de Nord.

Masinile vopsite in argintiu detin o pondere de 30% in Asia, 29% in Europa, 25% in America de Sud si 18% in America de Nord.

Expertii americani sustin ca in perioada de recesiune economica oamenii opteaza pentru culori traditionale atunci cand isi achizitioneaza o masina noua. Explicatia este foarte simpla, si anume, o astfel de nuanta simpla nu scade foarte mult valoarea de revanzare a autovehiculului.

Constructorii folosesc cele mai revolutionare tehnologii in domeniu pentru a dezvolta noi pigmenti pentru vopsele, bazate pe metoda straturilor. Aceste tehnologii fac ca nuante mai intunecate precum griul sa para mai proaspete si sa capete o tenta mai stralucitoare, mai exotica pentru ochiul clientului.

Acelasi studiu DuPont arata ca, pe viitor, argintiul va fi folosit in combinatii pentru obtinerea unor nuante reci de albastru si verde sau maro deschis metalizat, in timp ce griul va avea tente de rosu, albastru si purpuriu. Se estimeaza ca nuantele albastre vor deveni mai populare, iar rosul va fi combinat cu portocaliul pentru a crea noi tente moderne. De asemenea, galbenul stralucitor si portocaliul vor fi la moda in anii urmatori datorita interesului crescut pentru modelele mici cu consum redus.

Este al 57-lea an in care DuPont publica o astfel de analiza a pietei din punctul de vedere al culorile preferate de detinatorii de masini. Compania americana este unul dintre liderii mondiali in domeniul chimicalelor si detine drepturile de utilizare a materialelor Teflon , Lycra , Kevlar si Nylon .

Cititi mai multe pe Auto.ro     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea