Stiinta & Tehnologie

#concept #telefon mobil #sony ericsson #yanq #hd #oled #windows mobile #nvidia tegra

Sony Ericsson Yanq cu procesor nVidia Tegra

Terminalul Sony Ericsson Yanq nu este decat un concept imaginat de unul din utilizatorii forumului Esato , specializat in prezentarea de astfel de proiecte.

Daca acest model ar deveni realitate, asemenea celui mai recent dispozitiv portabil de la Microsoft, player-ul Zune HD , Yanq ar dispune de procesorul nVidia Tegra .

Specificatii tehnice Yanq

Cel care a realizat conceptul Sony Ericsson YanQ HD este utilizatorul Jozef Kocur care a facut doua versiuni a telefonului, Sony Ericsson Yanq si Sony Ericsson Yanq Pro/HD.

In viziunea lui, telefonul dispune de un ecran OLED (Organic Light Emitting Diode) de 4 inch, sensibil la atingere si posibil cu o rezolutie ridicata. Terminalul ruleaza Windows Mobile 6.5 si suporta upgrade cu o versiunea noua a sistemului de operare. Totodata, Jozef a mai inclus in lista de specificatii tehnice a lui Yanq o camera foto puternica de 12 MP cu autofocus si flash Xenon care poate face capturi video in format HD. La capitolul conectivitate, creatorul conceptului i-a atribuit telefonului 3G cu HSDPA, Wi-Fi si functii aGPS.

Realitatea nVidia class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/tegra" title="tegra">Tegra

Procesorul Tegra a fost conceput de nVidia pe parcursul ultimilor cinci ani, pentru a oferi performanta superioara si consum redus de curent, elemente esentiale pentru dispozitivele mobile de ultima generatie, cum ar fi playerele portabile, smartphone-urile, netbook-urile si tablet PC-urile. In prezent sunt peste 50 de proiecte in derulare, bazate pe Tegra.

Performantele multimedia ale procesorului Tegra se datoreaza arhitecturii cu opt procesoare independente. Acestea pot lucra in tandem sau independent, pentru a minimiza consumul de curent. Asemena lui Zune HD, Yanq ar folosi tehnologia nVidia Tegra pentru a oferi o experienta vizuala mult mai avansata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea