Stiinta & Tehnologie

#sony ericsson t700 #mid-range #hsdpa #telefon mobil #terminal

Sony Ericsson T700 Review

Modelul Sony Ericsson T700 a fost lansat de putin timp peste hotare, urmand ca tara noastra sa il primeasca oficial in curand. Sony Ericsson Romania ne-a pus la dispozitie acest terminal la test.

Cand inca nu era oficial, sony ericsson t700 avea anume de cod Remi si toata lumea il credea un terminal low-range datorita asemanarii lui cu telefonul Sony Ericsson T280.

inspectie tehnica

Desi la prima vedere pare o jucarie, telefonul este are cu ce sa se mandreasca. Nu trebuie uitat faptul ca T700 este un telefon mid-range cu capabilitati de conectare la internet foarte bune. In cazul lui Sony Ericsson T700, lucruile stau putin altfel, pentru ca terminalul se poate "duela" cu unele modele din clasa "high-end, datorita look-ului si mai ales a perfomantelor.

Acestea fiind spuse, putem trece mai departe la inspectia tehnica a acestui terminal. Sony Ericsson T700 este un "candybar" care masoara 104 x 48 x 10 mm si cantareste doar 78 de grame, adica un terminal foarte compact. Acest lucru i se datoreaza si carcasei, care este fabricata din plastic si metal. Astfel, aspectul terminalului este foarte curat si ingrijit. Partea frontala este ocupata de ecran, D-pad si tastatura standard alfanumerica. Scrierea unui mesaj cu Sony Ericsson T700 este foarte usoara, pentru ca in ciuda dimensiunilor lui, telefonul are butoanele bine delimitate si bombate.

Ecranul lui T700 este de 2 inchi cu o rezolutie de 240 x 320 pixeli si 256.000 de culori. Deasupra ecranului gasim sigla Sony Ericsson si difuzorul lui. Sub ecran avem D-Pad-ul foarte simplu, dealtfel, compus din butonul de navigare care au shortcut-uri catre camera foto , mesagerie, agenda si radio FM, tastele corespunzatoare submeniurilor Menu si Contacte, iar sub ele tastele de apelare si respectiv terminare/respingere apel, butonul C (Cancel) si cel de shortcut-uri.

Sub D-pad gasim tastatura standard alfanumerica. Butoanele sunt insirate pe patru randuri, sunt usor bombate si bine delimitate tastarea unui numar sau mesaj facandu-se foarte usor. Laturile telefonului nu sunt incarcate de butoane de control, ambele laturi, atat cea superioara cat si cea inferioara neavand nici un buton. Pe latura stanga gasim slotul pentru atasare periferice, casti, incarcator si cablu USB, plus un buton glisant care blocheaza capacul bateriei. Partea dreapta are si ea inca un buton glisant, tastele de volum care au si rol de zoom in/out in modul de fotografiere si tasta dedicata aparatului foto.

Partea dorsala nu este nici ea saracacioasa; aici avem obiectivul camerei de 3,2 megapixeli, flash-ul, un difuzor si o sigla Sony Ericsson, plus slotul pentru atasarea cardului microSD. Sub capacul telefonului se afla bateria standard Litiu-Ion care in mod teoretic rezista pana la 370 de ore in modul Stand-by si pana la 9 ore de convorbiri. Slotul pentru cardul SIM se afla in corpul telefonului, pozitionata la aproximativ acelasi nivel cu bateria. Totusi, aceasta asezare face ca accesibilitatea la ea sa fie scazuta, iar utilizatorii vor avea mici probleme de scoatere a cardului din locasul sau.

Un telefon destept

Asa cum era de asteptat un astfel de telefon nu va avea prea mult spatiu de stocare , T700 dispunand de numai 25 MB memorie interna. Acesta lipsa este insa compensata de cardul microSD de 512 MB cu care terminalul vine la pachet. Meniul telefonului este cel standard Sony Ericsson, cu icoane asezate in stil matrice pe 4 randuri si 3 coloane, dar acest lucru poate fi schimbat din setari in stil lista sau rotativ. Temele telefonului se pot schimba cu cele cateva pe care le are instalate Sony Ericsson T700. Daca acest lucru nu te multumeste exista destule comunitati pe internet care realizeaza teme pentru aceste telefoane. Totodata, utilizatorul are la indemana si wallpaper-uri  preinstalate pentru personalizarea telefonului.

Terminalul Sony Ericsson T700 suporta mesaje SMS, MMS, mesaje instant si e-mail cu functii de Push Email. SMS-uri si MMS-urile impart o casuta postala, iar e-mail-urile au un inbox separat. Totodata, aceaste mesaje suporta protocoalele standard IMAP4 si POP3.

Nici prea-prea, nici foarte-foarte

Cu o memorie de 25 MB dar cu posibilitati de marire a spatiului de stocare sunt destule sanse ca acest telefon sa devina un player muzical portabil mai ales datorita dimensiunilor reduse. Sony Ericsson T700 suporta formate MP3, eAAC+, WMA si WMApro, are incorporat player muzical Walkman cu versiunea cea mai recenta, 3.0, si vine si cu functii caracterisitice, ca TrackID-ul sau egalizatorul MegaBass.

Utilizatorul poate sa isi sorteze melodiile in functie de artist, album, numele melodiei si poate sa isi alcatuiasca playlist-uri proprii. Totodata, telefonul suporta si formate video MPEG4, WMV si H.263 si dispune de radio FM cu RDS. Pentru accesarea lui, utilizatorul va trebui sa taseze castile de la pachet care au rol de antena. Suntul redat de acest telefon nu este cel mai bun, dar poate multumi utilizatorii, mai ales pentru ca ny este un terminal dedicat muzical.

Capabilitati foto modeste

Trecem mai departe si ajungem la camera foto care nu are pretentii prea mari. Intr-adevar, telefonul are un obiectiv de 3,2 megapixeli cu flash, dar nu dispune de autofocus. In aceast caz, chiar daca terminalul are interfata altor telefoane Cybershot ale Sony Ericsson, performantele acestuia nu se vor ridica la acelasi standard. Telefonul poate capta imagini la o rezolutie maxima de 2048 x 1536 pixeli. Sony Ericsson T700 poate face si capturi video la o rezolutie maxima de 320 x 240 pixeli. Filmele captate sunt salvate in format mp4.

Conectivitate buna


La capitolul conectivitate terminalul se descurca admirabil. Suporta standardele GPRS si EDGE ambele de clasa 10, dar poate si 3G cu HSDPA. Din pacate ii lipseste Wi-Fi-ul care e posibil sa fi multimit mai multe persoane. Navigarile pe internet se fac usor si datorita broswer-ului web WAP 2.0, dar care are doar suport HTML.

Ultimul cuvant

Sony Ericsson T700 este un telefon bun. Este un mid-ranger cu capabilitati de conectare ale unui high-end. Primeste puncte pentru look-ul curat si ingrijit si mai ales pentru marimea lui, pentru ca terminalul este foarte compact, dar foarte usor de manuit, iar in ciuda dimeniunilor lui tastarea se face foarte usor. Mai primeste puncte si pentru capabilitatile de player muzical. Este depunctat insa de absenta Wi-fi-ului sau de posibilitatile destul de slabe atunci cand vine vorba de captat imagini.

Galerie foto Sony Ericsson T700

Galerie foto cu imagini captate cu Sony Ericsson T700

Captura video realizata cu Sony Ericsson T700


Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea