Stiinta & Tehnologie

#symbian #android #sony ericsson #windows mobile #xperia #winmo

Sony Ericsson renunta la Windows Mobile

Joint-venture -ul Sony Ericsson va renunta la sistemul de operare Windows Mobile .

Este posibil ca telefonul XPERIA X2 sa fie ultimul model care sa ruleze sistemul Microsoft.

Surse oficiale

Informatiile sunt date de catre un editor al site-ului Mobile-review. Eldar Murtazin a scris pe pagina online ca reprezentantii Sony Ericsson au renuntat la sistemul livrat de compania americana Microsoft.

Totodata, acesta spunea ca terminalul Sony Ericsson XPERIA X2, anuntat in urma cu o saptamana, este ultimul model cu Windows Mobile pe care compania il va lansa pe piata.

Totodata, joint-venture-ul mai are un prototip cu acest sistem de operare, dar care ar putea sa fie anulat. Noua directia a companiei pare sa fie data de anumite statistici care arata ca terminalele cu sistemul de operare Windows Mobile nu vor mai avea succes si nu se vor vinde.

Symbian si Android

Se pare ca Windows Mobile va fi inlocuit cu sistemele de operare Symbian si Android. Compania a realizat deja un model care ruleaza Symbian S60, terminalul sony ericsson satio (Idou), primul telefon cu o camera foto de 12 MP care se va lansa pe piata la sfarsitul lui 2009.

Totodata, este posibil ca joint-venture-ul sa pregateasca deja dispozitive cu Android, unul dintre ele fiind prototipul Rachel, care ar putea fi de fapt modelul XPERIA X5 . Sursele mai spun ca in 2010 Sony Ericsson va lansa patru terminale cu Android si trei sau mai multe cu Symbian.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea