Stiinta & Tehnologie

Sony Ericsson premiat de Greenpeace

Protejarea planetei este una din cele mai importante probleme pe care omenirea trebuie sa o rezolve. E de inteles ca o organizatie ca Greenpeace are un cuvant de spus in acest departament .

Dar este la fel de clar ca schimbarea trebuie sa vina atat din parte fiecarui om in parte, cat si din partea mariilor companii de electronice si nu numai.

Greenpeace la CeBIT

Poate unii isi aduc aminte ca in cadrul show-ului de electronice CeBIT de anul acesta, Greencepeace a fost prezent si a cerut fiecarei companii prezente un raport cu felul in care ei protejeaza natura. Unele rapoarte au fost imbucuratoare altele nu.

Ca sa zguduie putin spiritele, Greenpeace organizeaza si o care are ca scop impulsonarea companiilor in crearea de electronice cat mai ecologice. Sunt destui care iau in calcul aceste detalii, dar sunt si multi care nu doresc sa auda "glasul naturii".

Sony Ericsson a luat premiul

Este adevarat ca aceasta companie nu o duce tocmai roz acum, telefoanele lansate nu au adus incasarile sperate, dar la departamentul "prieten cu natura si frate cu codrul", Sony Ericsson exceleaza, ei fiind cei care si-au administrat premiul Greenpeace pentru cele mai "verzi" electronice, adica Greenpeace Greenest Electronics Award pentru 2008.

Sony Ericsson a primit acest premiul pentru ca terminalele produse de ei nu au incluse in componenta lor PVC si au cel mai mic numar de chimicale toxice folosite la fabricarea telefoanelor sale. Compania suedezo-japoneza a lasat in urma lor alte nume mari ca Microsoft, Samsung, Nokia, Apple, Philips sau Nintendo care se afla pe ultimul loc in acest departament.



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea