Stiinta & Tehnologie

#sony ericsson #furt #suedia #telefon mobil #prototip #tehnologie

Sony Ericsson isi prinde un angajat cu prototipurile-n sac

Unul din angajatii Sony Ericsson a furat prototipurile a mai multor telefoane mobile.

Barbatul era angajat la sediul companiei din Lund, Suedia. Raidul efectuat de politie la casa acestuia din Skane a confirmat furtul.

Top secret

Compania spune ca prototipurile furate erau secrete. Politia a reusit sa le gaseasca inainte ca angajatul sa aiba ocazia sa posteze imaginile cu telefoanele mobile pe internet. Autoritatile spun ca barbatul a sustras prototipurile candva in zilele de luni sau marti.

Valoarea la care se ridica telefoanele furate este de 750.000 coroane, adica in jur de 89.000 de dolari americani. Tomas Lundqvist, seful comisiei de investigare nu a facut publica declaratia angajatului retinut.

In schimb acesta a confirmat faptul ca prototipurile au fost gasite in casa angajatului Sony Ericsson . "Da, am gasit un numar de telefoane mobile in apartamentul acestuia", a declarat Tomas Lundqvist.

Prototipuri inapoiate

Purtatorul de cuvant al politiei din Lund a declarat ca modele de de angajat au fost inapoiate companiei Sony Ericsson.

Barbatul a fost acuzat de datorita valorii mari a terminalelor furate. Totodata, se presupune ca protipurile ar fi continut tehnologii secrete la care compania lucra, motiv de interes pentru rivali .

Sony Ericsson nu a facut prea multe declaratii, dar ofiterul de presa al companiei, Gustaf Brusewitz a confirmat incidentul si faptul ca Sony Ericsson lucreaza la un numar de tehnologii noi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea