Stiinta & Tehnologie

#joint-venture #euro #eveniment #idou #sony ericsson

Sony Ericsson: "Este nevoie de 10 milioane euro"

Lucrurile nu stau prea roz in tabara Sony Ericsson , dupa ce CFO-ul companiei a declarat ca este nevoie de suma de 10 milioane de euro pentru ca joint-venture -ul sa reziste.

Spre deosebire de Motorola, care nici ei nu o duc bine, pierderile lor nu pot fi acoperite de o companie-mama.

Dezvaluiri

Se pare ca CFO-ul Sony Ericsson a stat de vorba cu reporterii Nikkei News si a recunoscut problemele financiare pe care Sony Ericsson le are. Acesta a declarat ca joint-venture-ul prezinta un gol in portofoliul propriu, dar ca foarte curand piata va avea noi telefoane mobile.

Acesta a mai spus ca Sony Ericsson trebuie sa castige 10 milioane de euro pana la sfarsitul anului fiscal in martie 2010 pentru a ramane in industrie. In prezent conducerea companiei cauta diferite metode de finantare printre care si imprumuturi sau actiuni. Problemele pe care compania le are nu sunt o noutate in contextul in care in urma cu cateva saptamani se vehiculau zvonuri ca Ericsson ar dori sa se desprinda din joint-venture-ul pe care il are cu japonezii de la Sony.

Gata de lupta

In ciuda acestor dificultati, compania este gata de un anunt oficial in data de 28 mai, cand pregateste o posibila lansare. Detaliile despre aceasta sunt invaluite in mister pentru ca reprezentantii companiei refuza sa dea detalii.

Evenimentul se va desfasura pe data de 28 mai la Londra, iar fanii spera ca Sony Ericsson sa prezinte oficial modelul Idou, prototipul aratat de companie in cadrul mobile world congress 2009 ce a avut loc la Barcelona in luna februarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea