Stiinta & Tehnologie

#sony ericsson #elm #eco #greenheart

Sony Ericsson Elm este cel mai ecologic telefon

Terminalul sony ericsson elm a obtinut cel mai mare punctaj in cadrul O2's Eco rating, primul sistem de masurare a impactului telefoanelor mobile asupra mediului, din Marea Britanie.

Noul sistem de masurare a impactului telefoanelor mobile asupra mediului inconjurator, O2's Eco rating a acordat terminalului Sony Ericsson Elm 4,3 puncte din totalul de 5, pentru caracteristicile sale eco.

Totodata, O2's Eco rating a evaluat peste 65 de telefoane mobile, de la sase producatori importanti, precum Sony Ericsson, Nokia, HTC, LG, Samsung si Palm. Criteriile de masurare au luat in calcul impactul pe care telefonul il are asupra mediului, modul in care ii incurajeaza pe consumatori sa fie responsabili fata de mediu, dar si comportamentul etic al companiei producatoare.

Sony Ericsson Elm face parte din gama de telefoane mobile si accesorii GreenHeart . Printre solutiile GreenHeart de respectare a mediului inconjurator se numara: folosirea plasticului reciclat la producerea telefoanelor, inlocuirea manualului de utilizare a terminalelor cu manuale virtuale sau introducerea ambalajelor reduse ca dimensiune.

De asemenea, pana in 2015, compania si-a propus sa micsoreze cantitatea de gaze emise la productia telefoanelor, respectiv cu 20% mai putine emisii de CO2 si cu 15% mai putine emisii de gaze cu efect de sera. In iunie 2009, Sony Ericsson a anuntat ca urmareste realizarea tuturor terminalelor sale in conformitate cu principiile ecologice GreenHeart.

Scopul proiectului O2's Eco rating este dezvoltarea unui sistem simplu si transparent de masurare a impactului telefoanelor mobile asupra mediului inconjurator si recompensarea inovatiilor in domeniul ecologic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea