Stiinta & Tehnologie

Sony Ericsson combina tehnologiile Java si Flash

S
ony Ericsson vrea sa promoveze aplicatiile „wow” pentru telefoanele mobile, prmitandu-le dezvoltatorilor sa combine limbajele Java si Flash in aceleasi aplicatii.


Sony Ericsson planuieste sa anunte noua tehnologie care permite dezvoltatorilor sa combine Flash Lite de la Adobe cu Java ME intr-o singura aplicatie Java. Combinarea celor doua tehnologii le permite dezvoltatorilor sa treaca peste neajunsurile prezente in fiecare dintre cele doua, a spus Ulf Wretling, director al Sony Ericsson Developer World.

Java detine multe API-uri (application programming interfaces) care le ofera dezvoltatorilor posibilitatea sa acceseze functii de telefon cum ar fi Bluetooth si Wi-Fi, in timp ce Flash nu detine astfel de optiuni . In schimb, Flash ofera niste optiuni de interfata dragute, in comparatie cu Java.

Folosindu-le pe ambele, dezvoltatorii pot construi un joc, de exemplu, care foloseste Flash pentru meniu si Java pentru alte caracteristici. O aplicatie Java poate utiliza grafice si componente UI (User Interface) atat din Java cat si din Flash.

Cititi continuarea in PCWorld.ro

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro
  •   2008-05-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii