Stiinta & Tehnologie

Sony Ericsson C905 are camera foto de 8 megapixeli

Pana acum zvonurile din jurul companiei Sony Ericsson se rezumau la doua terminale BeiBei si Paris. Cred ca e timpul sa le lasam putin deoparte si sa ne ocupam de un mic secret tinut foarte bine de companie.

Idea este ca in acest moment Sony Ericsson a dat peste nas concurentei rau de tot. In timp ce unii se chinuie sa scoata pe piata telefoane cu CMOS-uri de 5 megapixeli, compania suedezo-japoneza va anunta foarte curand un terminal foarte inteligent cu o camera ce poate concura foarte usor cu aparatele foto digitale disponibile la ora actuala.

8 megapixeli frate!

Numele de cod al acestui telefon a fost Shiho, care este un nume de fata japonez, dar pentru acest telefon nu mai este nevoie sa insiram acest gen de termeni, pentru ca terminalul are deja nume final: C905.

Dupa cum am spus, sony ericsson c905 este un terminal din gama Cyber-shot, adica un telefon fotografic. Alaturi de alte telefoane ale companiei "Shiho" va fi anuntat pe data de 17 iunie 2008. Este posibil ca atunci sa fie anuntate oficial si Sony Ericsson BeiBei si Paris.

Dar trecem peste si ar trebui sa mentionam cea mai importanta functie a acestui telefon si anume camera foto de nici mai mult nici mai putin de 8 megapixeli. Respirati, iar acum ca a trecut socul sa vedem ce mai poate. Inafara captarii de imagini cu atati megapixeli in spate, C905-ul mai dispune de tehnologia de recunoasterea fetei , o noua trasatura numite Smart Contrast, stabilizator de imagine, BestPic, reducerea efectului red-eye, flash Xenon si flash foto atat pentru capturile de imagini cat si cele video. Pe langa toate acestea are si stabilizator de imagine pentru filmarile video.

Dar nu se opreste aici. Sony Ericsson G905 are si tehnologia geotap, care a fost intalnita in modele anterioare ale companiei, functie care iti indica locul cu coordonate gps de unde ai captat o imagine. Acest lucru este posibil pentru ca terminalul are GPS si suport aGPS incorporate.



Povestea continua...

Dar este cazul sa mai enumeram cateva din trasaturile acestui telefon. Sony Ericsson C905 dispune de accelerometru, adica afisarea unei imagini se poate face in mod landscape la o simpla inclinare a telefonului.

Terminalul masoara 104 x 49 x 18 mm si cantareste 136 de grame si are ecran de 2,4 inchi cu rezolutie QVGA, fabricat din sticla tratata termic impotriva zgarieturilor. Daca ai idei de vizualizare a fotografiilor tale pr TV , nici o problema, pentru acest telefon dispune de iesire TV si cablu ITC-60.

Sony Ericsson "Shiho" va fi primul telefon al companiei care va avea conectivitate Wi-Fi cu suport DLNA, adica toata incarcatura media de acasa iti este disponibila pe telefon. Nu ii lipeste nici suportul Bluetooth si USB, amandoua versiunea 2.0 care poate fi sincronizata cu Microsoft Exchange ActiveSync.

Se aude ca modelul va fi lansat la sfarsitul acestui an in trei variante de culori Copper Gold, Ice Silver si Night Black si trei variante de conectivitate, principalul avand suport complet UMTS si HSDPA in anumite regiuni. Terminalul vine cu un card microSD de 2 GB la pachet. Ce nu am aflat inca este pretul lui, dar sa nu disperam!

Videoclip de prezentare a telefonului Sony Ericsson "Shiho" C905



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea