Stiinta & Tehnologie

#imagine #stare de spirit #recunoasterea fetei #tehnologie #senseme #patent #brevet #sony ericsson

Sony Ericsson breveteaza tehnologia de redare muzicala in functie de expresia fetei

Chiar daca se confrunta cu probleme financiare, cei de la Sony Ericsson au brevetat de curand o noua tehnologie.

Este posibil ca in curand, compania sa integreze in terminalele lor sistemul de recunoastere a fetei pentru redare a muzicii in functie de expresia utilizatorului.

Cum functioneaza

Brevetul se numeste "generarea playlisturilor muzicale pe baza expresiilor faciale", iar aceasta ar functiona prin simpla fotografiere a fetei utilizatorului. Sistemul va recunoaste expresiile sale faciale si va genera un anume playlist care sa se asorteze cu dispozitia acestuia.

Planurile Sony Ericsson merg mult mai departe, iar daca aceasta tehnologie da roade, acestia doresc implementarea unui sistem de inregistrare unui scurt clip video din care telefonul sa inteleaga mai bine starea de spirit a utilizatorului. Prin urmare, in functie de gradul de fericire, indiferenta , tristete, furie sau orice alt fel de expresie de pe fata utilizatorului, telefonul va fi in stare sa redea melodii potrivite ca gen si ritm. Fiecare melodie stocata pe telefon va avea si un set de caracteristici pe baza caruia telefonul poate face asocierea cu starea de spirit indicata de senzori.

Tehnologii

Metoda de recunoastere a expresiilor se bazeaza pe doua tehnici: una este cea de reperare a unor anumite caracteristici ale fetei, iar a doua poate compara figura utilizatorului cu modele prestabilite dinainte.

Totusi, Sony Ericsson nu se opreste aici. Recent, joint-venture -ul a mai brevetat si tehnologia numita "dispozitiv hands-free portabil cu senzor", care ar putea schimba automat starea dispozitivului in functie de lumina, miscare, temperatura, presiune, etc.

In conditiile actuale este posibil ca noul brevet sa fie aplicat destul de rapid, cei de la Sony Ericsson avand deja la activ o tehnologie asemanatoare cu cea brevetata in telefoanele lor. Aplicatia SenseMe ajuta utilizatorul sa isi seteze anumite playlist-uri in functie de starea de spirit pe care o au.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea