Stiinta & Tehnologie

#snapdragon #smartbook #sony ericsson

Sony Ericsson ar putea lansa un smartbook

Joint-venture-ul Sony Ericsson ar putea lucra in prezent la un smartbook care sa fie prezentat oficial pana la sfarsitul anului 2009.

Rivalii de la Nokia au anuntat si ei recent ca doresc lansarea unui asemenea dispozitiv.

Smartbook-ul Sony Ericsson

Zvonurile despre un model smartbook Sony Ericsson vin de la o publicatie taiwaneza de incredere care a confirmat faptul ca joint-venture-ul lucreaza la acest proiect, dispozitivul urmand sa se lanseze "in curand" pe piata.

Fanii se asteapta la o versiune mai mica a unui laptop Sony VAIO sau la un terminal Sony Ericsson XPERIA mai voluminos. Din pacate sursele din Taiwan nu au prezentat nici un fel de specificatii tehnice ale unui asemenea dispozitiv, dar se stie ca acestea va functiona cu ajutorul procesorului Snapdragon de 1 Ghz . In prezent, Sony au deja o serie de sub-netbook-uri denumite VAIO P , aceste modele fiind momentan singurul punct de reper despre aspectul viitoarelor smartbook-uri Sony Ericsson. Daca Nokia si Sony Ericsson lanseaza smartbook-uri este posibil ca si Samsung sa o faca foarte curand, acestia dezvoltand si ei procesoare de 1 Ghz, modelele Hummingbird.

Ce sunt smartbook-urile

Un smartbook este un dispozitiv care se incadreza undeva intre un smartphone si un netbook, adica este un gadget foarte portabil care indeplineste aceleasi functii de smartphone, sta intodeauna pornit, are baterie buna, conectivitate 3G, receptor GPS, dar este mai voluminos, are un ecran mai mare si tastatura fizica QWERTY.

In prezent se zvoneste ca smartbook-urile vor fi distribuite prin operatorii de telefonie mobila si ca acestea vor dispune de procesorul de 1 Ghz denumit Snapdragon de la Qualcomm.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea