Stiinta & Tehnologie

Sony Ericsson a urcat in top

Noki
a si-a pastrat prima pozitie in topul producatorilor de telefoane mobile, dar Sony Ericsson a depasit LG si s-a apropiat de Samsung in trimestrul IV al anului trecut, conform unui studiu al companiei de analiza a pietei iSuppli.

Compania finlandeza Nokia a livrat 348 de milioane de telefoane mobile in 2006, castigand un avantaj considerabil fata de Motorola, care ocupa pozitia a doua a clasamentului mondial. Motorola a livrat 217,4 milioane de unitati in 2006, inregistrand o crestere de 48,6% fata de 2005.

Cele mai semnificative progrese in 2006 le-a facut insa Sony Ericsson. Livrarile companiei au crescut cu 61,5% in cel de-al patrulea trimestru fata de perioada similara a anului trecut, aceasta fiind cea mai mare crestere in numarul de unitati livrate inregistrata de un producator important, conform iSuppli. Livrarile Sony Ericsson au crescut de la 16,1 milioane de unitati la 26 de milioane in trimestrul IV, compania ocupand astfel pozitia a patra in clasamentul mondial al producatorilor.

Sony Ericsson a devansat astfel fostul ocupant al acestei pozitii, LG Electronics , si s-a apropiat de nr. 3 mondial, Samsung.

Samsung a livrat doar cu 5,9 milioane de unitati mai mult fata de Sony Ericsson in trimestrul IV al anului trecut. LG a livrat 17 milioane de unitati in aceasta perioada, cu noua milioane mai putin fata de Sony Ericsson.

LG a livrat 64,4 milioane de unitati in 2006, inregistrand o crestere de doar 17,4% fata de anul precedent, dar compania spera sa reocupe locul al patrulea prin telefoanele sale Chocolate si Shine.
  •   2007-02-12
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare