Stiinta & Tehnologie

#apa #zapada #praf #soc #telefon mobil #sonim xp3 enduro

Sonim XP3 Enduro, telefonul subacvatic

Telefoanele Sonim sunt cunoscute pentru duritatea lor in conditii de uzura ceva mai speciala, praf, temperaturi scazute, apa, zapada sau socuri.

Compania Sonim Technologies a anuntat lansarea noului terminal, Sonim XP3 Enduro .

Cam aceleasi specificatii tehnice

Asemena modelelor anterioare, nici Sonim XP3 nu este cel mai compact telefon mobil de pe piata. Acesta masoara 118,8 x 56,3 x 24,6 mm si cantareste 140 de grame. Terminalul este dedicat unei nise de utilizatori, ca persoanele care lucreaza in constructii sau medii friguroase.

Ecranul noului telefon este de 1,77 inch are 65.000 de culori si o rezolutie modesta de 128 x 160 pixeli. Sonim XP3  este polifonic, dar suporta si formate MP3 sau WAV. Terminalul are o memorie interna foarte mica si nu suporta nici upgrade pentru ca nu are slot pentru cardul microSD.

Conectivitate modesta

Nici la capitolul conectivitate lucrurile nu stau mai roz, Sonim suportand doar GPRS de clasa 10. Ii lipseste EDGE-ul, 3G-ul, HSDPA-ul sau Wi-fi-ul, in schimb are Bluetooth de versiune 1.2 si miniUSB .

Terminalul suporta numai 1000 de mesaje SMS, dar rezista la socuri, apa si praf. In plus o cadere de la 2 metri pe beton nu il va afecta si noul model rezista pana la 1 metru sub apa .

Terminalul a fost lansat in aceasta luna in Suedia, Australia, Germania, Elvetia, Olanda si Anglia. La inceputul lui 2009, Sonim XP Enduro se va lansa si in restul lumii. Pretul lui este de 290 de euro.



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea