Stiinta & Tehnologie

#iphone #jailbreak #trojan

Software pentru deblocarea iPhone-ului, troian pentru PC

ong>Recent, a fost descoperit un mecanism ce distribuie malware ce-i vizeaza pe internautii aflati in cautare de solutii pentru deblocarea telefoanelor iPhone.

Aceasta nu face decat sa dovedeasca inca o data ca infractorii cibernetici nu sunt lipsiti de imaginatie .

Aplicatie jailbreak

Utilizatorul primeste un e-mail in care este notificat ca poate descarca o noua aplicatie pentru decodarea iPhone-ului. Tot ce trebuie sa faca acesta este sa acceseze link-ul din interiorul  email-ului, link care il va directiona catre o pagina web unde se regaseste aplicatia. Accesata pagina ofera instructiuni pentru a descarca aplicatia de deblocare. Pentru inceput, utilizatorul este indrumat sa isi conecteze iPhone-ul la calculator, apoi sa descarce aplicatia si s-o ruleze pe iPhone. O data descarcat si rulat, fisierul executabil deschide o portita catre un troian ce infecteaza calculatorul. Noua amenintare a fost identificata ca Trojan.BAT.AACL si vine ca un script batch Windows ce insoteste asa-zisa aplicatie pentru deblocarea iPhone.

Atacul malware


Troianul incearca sa schimbe adresele IP asociate cu cele mai frecvent utilizate destinatii spre Internet in 188.210.[eliminat].

Acest lucru permite creatorilor de malware sa redirecteze accesul la anumite pagini catre versiunile proprii de pagini web ce gazduiesc  malware.
  •   2010-04-13
  •  

Articol scris de

D.A.

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii