Stiinta & Tehnologie

#masini #viteza masini #viteza autostrada #viteza autostrada a3

Soferii pot circula pe Autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti cu maxim 100 km/h

Autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti a fost inaugurata, insa soferii nu au voie momentan sa circule pe cele doua tronsoane finalizate cu o viteza mai mare de 100 km/h.

Chiar daca viteza admisa pe noua Autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti este legal 130 km/h, deocamdata autoritatile au decis sa o limiteze la 100 km/h, iar Politia Rutiera ar putea decide scaderea ei pana la 80 km/h in zonele in care se mai lucreaza.

"Putem circula si acum cu 130 km/h, dar din motive de siguranta am decis sa impunem o restrictie de 100 km/h, pentru o perioada de acomodare. Vom creste viteza la 130 daca nu vor fi accidente sau incidente", a declarat Septimiu Buzasu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, potrivit Capital.ro.

Lansarea ultimului tronson din Autostrata A3 Bucuresti-Ploiesti, ce are o lungime de 6,5 km si leaga autostrada de Soseaua de Centura din Bucuresti, este insa departe: exproprierile vor fi finalizate abia in 2 ani.

Foto: EVZ.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea