Stiinta & Tehnologie

SMS-ul bate felicitarea de Craciun

Vite
za ne conduce şi nu ne mai lasă timp nici pentru felicitări pe hartie. Urările pe micile cartoane ies din modă în favoarea SMS-urilor. Felicitările în plic se mai poartă doar între companii. Iată cum sună un mesaj de Crăciun adresat celor dragi, în era tehnologiei mobile: „Dragă mamă, Îţi urez un Crăciun plin de căldură şi un an nou cu sănătate. Crăciun Fericit. Cristi.” Puţini mai merg astăzi pană la poştă pentru a trimite o felicitare de sărbători. Preferă să tasteze decat să scrie.

„Începand cam din anul 2000- 2001 numărul felicitărilor vandute atat de Paşti cat şi de Crăciun s-au redus foarte mult” explică un diriginte de poştă. Anul trecut, de Sărbători, romanii au trimis peste 84 de milioane de SMS-uri. Puţini sunt cei care nu au uitat de felicitare, plic şi timbru .

„Cei care mai trimit încă şi sunt fidelii noştri sunt pensionarii, bătranii care au rămas cu nostalgia scrisului, a felicitării pentru cei dragi. Tineretul foarte rar ai să vezi cate unul să cumpere” continuă reprezentantul Poştei. SMS-urile sunt şi mai ieftine decat felicitările. Dacă pentru un mesaj pe telefonul mobil costă 1800 de lei vechi, o felicitare e de 10 ori mai scumpă.
  •   2006-12-20
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Aplicatii pentru prelucrarea de fotografii pe smartphone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.