Stiinta & Tehnologie

Smartphone-uri noi de la Velocity Mobile

Velocity Mobile este cel mai nou nume pe piata de telefonie mobila. Care este scopul lor vom vedea pe viitor, dar prima lor prezentare pare mai mult decat promitatoare.

Show-ul CTIA care se desfasoara in Las Vegas a fost ocazia cea mai buna pentru Velocity Mobile sa isi expuna noile modelele de telefoane. Cele doua modele se numesc Velocity 103 si Velocity 111 si sunt doua smartphone-uri care promit mult.

103 la inaintare

Atat modelul 103 cat si 111 ruleaza sistemul de operare abia lansate de Microsoft, Windows Mobile 6.1 Professional.
Velocity 103 are un procesor Qualcomm Mobile Station Modem MSM7201 si probabil cel mai important lucru consta in conectivitate pe care o poate duce in spate si anume Bluetooth, GSM, EDGE, Wi-Fi, UMTS, HSDPA si HSUPA.

Are ecran LCD sensibil la atingere de 2,8 inchi cu rezolutie VGA de 640 x 460 pixeli si 262.000 culori, masoara 113 x 58 x 15 mm si cantareste 130 de grame, este alimentat de o baterie Litiu-Ion de 1450 mAh si camera de 2 megapixeli. Player-ul incorporat poate reda fisiere audio si video WMV, AVI, MPEG4, H.263, WAV, MP3, WMA, AMR, MIDI , AAC si AAC+.

Suita Office se simte acasa cu acest smartphone, Velocity 103 reusind sa impace serviciu On-line integrat cu Windows Live pentru mobile, Hotmail, Messenger, cautari locale, MSN Mobile & Spaces, SMS si MMS, push e-mail, client e-mail cu POP3, IMAP4, SMTP si cu aplicatiile tipice de Word Mobile, Excel Mobile, PowerPoint Mobile, Internet Explorer Mobile sau PDF Viewer. Daca ti se pare ca toate acestea nu incap pe memoria de 256MB ROM si 128MB RAM, ai posibilitatea de extindere a acesteia cu ajutorul unui card microSD.

Ce poate 111

Velocity 111 nu este nici el mai prejos. Alimentat de un procesor Qualcomm MSM7201, acest telefon vine cu o tastatura completa QWERTY, duce aceasi conectivitate in spate, adica Bluetooth, GSM, EDGE, UMTS, Wi-Fi, HSDPA si HSUPA, dar vine cu un ecran mai mic de 2,4 inchi cu rezolutie QVGA de 320 x 240 pixeli cu 65.000 de culori si sensibil la atingere.

Daca momoriile de 256MB ROM si 128MB RAM nu te multumesc ai posibilitatea sa il "upgradezi" prin intermediul cardului microSD. Are camera foto de 2 megapixeli, masoara 116 x 62 x 15 mm si catareste 140 de grame.

Ca si 103, acest model poate reda fisiere audio si video WMV, AVI, MPEG4, H.263, WAV, MP3, WMA, AMR, MIDI, AAC si AAC+ si suprta On-line integrat cu Windows Live pentru mobile, Hotmail, Messenger, cautari locale, MSN Mobile & Spaces, SMS si MMS, push e-mail, client e-mail cu POP3, IMAP4, SMTP, plus aplicatii Office ca Word Mobile, Excel Mobile, PowerPoint Mobile, Internet Explorer Mobile sau PDF Viewer.

Cand apar?

Cele doua smartphone-uri se vor lansa in a doua jumatatea a anului 2008 in Statele Unite. Sa speram ca aceasta data va coincide cu o lansare mondiala, pentru ca ambele par sa promita mult.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea