Stiinta & Tehnologie

#mobile world congress #smartphone #dell

Smartphone-ul Dell s-ar putea lansa in februarie

Detaliile despre un posibil telefon mobil al celor de la Dell nu au prins bine radacini, dar deja exista zvonuri ca el este gata sa intre pe piata.

Mai mult, analistii spun ca Dell ar planifica lansarea unui telefon mobil chiar in luna februarie a lui 2009.

De doi ani

Zvonurile despre un smartphone marca Dell circuca de mai bine de doi ani. Totul a inceput in 2007, cand Dell a angajat in companie unul din fostii sefi executivi de la Motorola, unul din cei mai mari producatori de telefoane mobile din lume.

Acum unul din analistii de la firma Kaufman Bros, Shaw Wu spune ca in cadrul show-ului de telefoane mobile Mobile World Congress din Barcelona din acest an, Dell va anunta oficial telefonul mobil la care a lucrat.

"Data exacta a lansarii Dell nu este clara, dar sursele ne indica faptul ca ea este mai aproape de realitate decat ne-am inchipui noi", a declarat Wu intr-o nota catre clientii firmei.

Daca si numai daca

In caz ca Dell va intra pe piata de telefoane mobile, va trebui sa faca unei competitii foarte puternice. Cei mai de temut rivali sunt reprezentati de Sony Ericsson cu al lor XPERIA X1, HTC cu G1, blackberry storm a celor de la Research in Motion sau chiar iPhone-ul.

Ryan Reith, analist in cadrul companiei IDC declara ca: "Nu as fi surprins sa aud ca Dell lanseaza un telefon mobil. Daca faci bine aceasta miscare poti sa ai un profit imens."

Anul 2009 va fi anul in care alti doi concureti isi vor lansa terminale puternice, Nokia modelul N97, iar Palm terminalul Palm Pre.

Analistul Shaw Wu conclude: "Este inevitabil sa nu iti incerci norocul pe piata de telefoane mobile. Cred ca Dell a facut aceasta miscare imediat ce si-a dat seama ca smartphone-urile high-end distrug laptopurile pe zi ce trece datorita functiilor avansate pe care un telefon mobil le poseda in zilele noastre."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea