Stiinta & Tehnologie

Smartphone-ul Chute, telefonul ecologic

Foarte multe persoane sunt preocupate de mediul inconjurator. Problema aceasta nu este inca prea clara pentru nimeni si intrebarea daca gadgeturile sunt ecologice persista in continuare.

Masuri pro-natura

Multe dintre firmele producatoare de acest gen de dispozitive incearca sa reduca tot mai mult materialele ce pot dauna mediului. Un exemplu ar fi Apple, care promit ca vor diminua din elementele toxice folosite pentru constructia echipamentelor lor.

Nokia a fost printre primele companii care a folosit materiale reciclabile la unul din modele produse, telefonul Nokia 3110.

Gadget Pinocchio

Dar oare raspunsul sunt materialele reciclabile sau cele biodegradabile ? Michael Laut, creatorul unui telefon unic, este de parere ca lemnul ar fi o solutie mult mai buna pentru telefoane. El este cel care a adus lumii design-ul Chute, un telefon cu o carcasa din bambus.

Nu mare lucru... Asa-i? Sau poate da, mai ales ca acest telefon doreste sa intre in "contact" cu latura sensibila a fiecaruia dintre noi, fiind natural si organic. Ati avut acest sentiment din partea unui telefon din plastic sau metal?

Smartphone-ul Chute este mult mai dur, dar mai usor si biodegradabil . In prezent acesta este doar un concept de telefon si specificatiile tehnice nu sunt disponibile, dar pentru ca se zvoneste clar ca este un smartphone, oricare dintre noi se poate astepta la aceasi putere pe care orice alt telefon de acest gen de pe piata o poate oferi.

O rezolvare sau o problema?

Dar ramane o intrebare. Cat de ecologic este acest telefon? Bambusul trebuie sa vina de undeva. Daca are succes, urmeaza si alte telefoane de lemn? Stejar sau brad etc? Cu ce protejeaza "defrisarea" natura? Ramane de vazut...

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea