ong>Dezvoltatorul german BMW lucreaza in prezent la un sistem care ar preveni accidentele rutiere.

Acest sistem ar urma sa fie incorporat in propriile modele ale producatorului..

Oprire de urgenta

Proiectul BMW se numeste Emergency Stop Assistant si acesta presupune monitorizarea soferului auto si oprirea masinii in sistem de urgenta in caz ca acesta a suferit un atac de cord , a lesinat, si-a pierdut cunostinta sau orice fel de alta problema medicala care il impiedica sa mai conduca.

Reprezentantii BMW au precizat ca sistemul va porni avariile masinii si va trage masina pe dreapta automat imediat ce acest lucru se poate face in siguranta si va anunta si politia. Emergency Stop Assistant va functiona cel mai bine pe autostrazi, acolo unde sistemul radar incorporat de anti- coliziune functioneaza cel mai bine.

Senzori

Sistemul-prototip BWM ar functiona datorita diferitor senzori si tehnologii pe care masina le are deja incorporate si va actiona avariile, pilotul automat si diferiti senzori radar.

"Avand in vedere ca situatiile conducerii auto variaza in complexitate foarte mult, incercam sa ne limitam pentru inceput la dezvoltarea unui porototip al Emergency Stop Assistant destinat autostrazilor si drumurilor cu proprietati similare", a declarat Ralf Decke din divizia de Cercetare si Tehnologie de la BMW.

Din pacate, reprezentantii BMW nu au dat prea multe detalii despre cum poate sistemul sa detecteze ce problema medicala are soferul.
  •   2009-06-09
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.