Stiinta & Tehnologie

Sfaturi pentru un consum mai mic

Se cunoaste faptul ca exista diverse metode pentru a reusi obtinere unui consum de carburant scazut, iar noi incercam sa prezentam cateva astfel de sfaturi bune de urmat pentru cei care doresc sa fie mai prietenosi cu mediul inconjurator sau sa scoata mai putini bani din buzunar atunci cand pleaca la drum.

Un condus linistit

Viteza, acceleratia brusca cat si franarea sunt unele dintre cauzele cresterii consumului. Daca reusitit sa evitati aceste lucruri si sa conduceti cu o viteza constanta o sa obtineti si un consum de carburant mai redus cu pana la 22% pe autostrada si cu 5% in oras.

 

 

Inlocuirea vechiului filtru de aer

Inlocuirea filtrului de aer cu unul nou poate scadea consumul de carburant cu pana la 10%. Astfel inlocuirea filtrului de aer reduce consumul de carburant dar ajuta si la protejarea motorului.

 

 

Evitarea folosirea unei benzina cu cifra octanica ridicata

In general folosirea unei benzine cu cifra octanica ridicata nu va creste performantele motorului dumneavoastra insa cu siguranta creste costurile unei alimentari. Benzina cu cifra octanica obisnuita este recomandata pentru toate masinile.

 

 

Respectati vitezele legale maxim admise

Respectand viteza legala adminsa pe un drum(este de obicei mai mica de 100 km/h) cat si folosirea functie de cruise control pe autostrada va poate economisi carburantul din rezervor.

 

 


Renuntati la greutatile din masina

Evitati sa pastrati obiectele greoaie din masina dumneavoastra. Acest lucru afecteaza mai mult masinile de clasa mica mai mult decat pe cele din claa premium, deoarece masa masinii din clasa mica este redusa iar cresterea masei totale a masinii cu obiecte greoaie creste consumul cu pana la 2%.

 

 

Mentineti presiunea corecta in pneuri

Atunci cand cauciucurile nu au presiunea recomandata in pneuri este ca si cum ati conduce cu frana de mana trasa. Presiunea corecta a pneurilor poate salva cu pana la 3.3% din combustibil.

 

 

Folosirea uleilui de motor recomandat

Folosirea uleiului de motor recomandat de catre producatorul masinii poate imbunatatii cosumul de carburant cu pana la 2%.

 

 

 

Evitati stationarea cu motorul pornit

Stationarea cu motorul pornit mai mult de 1 minut e ca si cu ati aunca bani pe fereastra. Consumati carburant desi nu parcurgeti nici un kilometru. Opriti motorul masinii deoarece aceasta consuma mai putin carburant la repornire decat daca stationati cu motorul pornit.

 

 

Verificati capacul rezervorului

Un capac ala rezervorlui care este stricat sau lipseste cu desavarsire poate conduce la evaporarea benzinei si sa va oblige sa ajungeti mai repede la pompa de benzina decat in mod normal.

 

 


Realizarea unui plan

Atunci cand aveti o ruta mai mare de urmat realizati un plan al acesteia pentru a putea alege drumurile cele mai scurte si pentru economia de timp. Daca detineti si mai multe eutoturisme atunci trebuie ales cel cu cosumul de carburant cel mai redus.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea