Stiinta & Tehnologie

#seat #faw #china

Seat da mana cu FAW pentru a patrunde pe piata chineza

Constructorul spaniol va construi impreuna cu chinezii de la FAW o uzina la Guanghzou, menita sa creasca cota de piata a grupului VW in zona. Seat va pune la bataie modelul Ibiza, care se vrea un magnet pentru tineri.

Impulsionati probabil de succesul Skoda pe piata din China, care anul acesta nu a resimtit criza mondiala , spaniolii de la Seat urmaresc un debut asiatic alaturi de constructorul local FAW. Bineinteles, toate sforile au fost trase de parintele Volkswagen, care intentioneaza sa ajute subsidiarul sau pe piata din China pentru a contracara modelele japoneze.

Seat si FAW vor pune bazele unei noi uzine la Guanghzou, a cincea creata de VW in Tara Marelui Zid (alaturi de Shanghai, Nanjing, Changchun, Chengdu), cu termen de finalizare pentru sfarsitul acestui an. Uzina spaniolilor va avea o Capacitate de productie de 200.000 de untati pe an, ajutand astfel la cresterea cotei de piata in zona centrala a Chinei, unde grupul Volkswagen detine doar 10%.

Visand la succesul colegilor cehi, spaniolii vor arunca in lupta o serie de modele destinate sa atraga publicul tanar, cea mai mare atentie urmand sa fie acordata modelului Ibiza, care dispune de altfel si de cele mai multe versiuni.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea