Stiinta & Tehnologie

#euro #investitie #seat

Seat a investit pana la sfarsitul anului trecut aproape 510 milioane euro

seat a investit pana la sfarsitul anului trecut aproape 510 milioane euro (inclusiv 110 milioane euro in cercetare-dezvoltare ), compania reusind sa consolideze bilantul.

Rezultatul net a fost -187 milioane euro, in comparatie cu +44 milioane euro din anul anterior. Cu toate acestea, Seat a reusit sa genereze resurse prin activitatea sa, castigul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare fiind de 16 milioane euro.

Profitul operational a fost -391 milioane euro (-141 milioane euro in 2008), conform Spanish Accounting Plan. In 2009 Seat a facturat cu 15% mai putin, suma totala de 4.101 milioane euro. Fabrica a livrat cu 8.5% mai putine masini decat in anul precedent (337,000 unitati). Pietele pe care Seat a reusit vanzari pe plus au fost Marea Britanie, Franta si Germania.

"Seat va experimenta o imbunatatire semnificativa in ceea ce priveste vanzarile. Insa 2010 va fi un an dificil daca privim situatia economica. Vom munci foarte mult in acest an pentru a castiga o pozitionare mai buna a marcii si cresterea notorietatii, ne vom pregati pentru ofensiva de produse planuite pentru anul 2012 avand ca obiectiv principal rentabilizarea capacitatilor fabricii din Martorell si transformarea Seat intr-o companie profitabila", a declarat  James Muir, Presedintele Seat.

Cititi mai multe pe Auto.ro   

  •   2010-03-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii