Stiinta & Tehnologie

#masini second-hand #triplare taxa auto #strangere semnaturi

Se strang semnaturi impotriva noii taxe auto

Oameni din mai multe judete au demarat la Arad procedura legala de anulare a legii care a triplat taxa auto de mediu, dupa protestele de strada anuntandu-se si o actiune de strangere de semnaturi impotriva acestei taxe.

"E nevoie de cel putin 100.000 de semnaturi, din cel putin un sfert din judete, dar nu mai putin de 5.000 de semnaturi din fiecare judet. Deja avem semnale din mai multe judete ale tarii. Pentru a reusi sa strangem semnaturile cat mai repede, voi fi ajutat de reteaua Asociatiei Oamenilor de Afaceri Crestini , pe care o conduc, si care are filiale in 20 de judete", a declarat presedintele grupului de initiativa, Samuel Caba, care a spus ca a demarat actiunea ca urmare a numeroaselor semnale pe care le-a primit de la oameni, scrie Evenimentul Zilei.

Grupul propune "o taxa de mediu unica, de 100 de euro, pentru prima inmatriculare a autoturismelor second-hand

 

Pentru masinile non-euro sa existe o taxa mai mare pentru a descuraja folosirea lor, iar pentru masinile noi, sa nu existe nicio taxa, pentru a ajuta piata interna", mai spune Samuel Caba.

Potrivit presedintelui grupului de initiativa, pana acum la proiect au aderat deja cetateni din mai multe orase: Timisoara, Cluj-Napoca, Oradea, Brasov si Bucuresti.

Din grup nu fac parte doar oameni care sunt afectati direct de noua taxa, pentru ca au masini de inmatriculat, ci si oameni care nu au nevoie de asemenea servicii, dar care considera triplarea taxei drept o mare discriminare pentru cei care nu isi permit o masina noua.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea