Stiinta & Tehnologie

Se returneaza banii pe taxa auto

Proiectul prevede ca statul sa restituie diferenta de taxa de poluare auto. Ordonanta de urgenta privind taxa de poluare auto vorbeste si despre returnarea sumelor calculate de Ministerul Finantelor. Guvernul a facut astfel un pas, inainte de a-l face Senatul”, a spus Tariceanu. Totusi, nu s-au specificat sume exacte sau cazurile in care taxa sau o parte din aceasta va fi returnata.

 Plenul Senatului a adoptat, marti, un proiect de lege initiat de PDL, care prevede anularea taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule si restituirea sumelor incasate din aceasta taxa auto , in termen de 90 de zile de la depunerea solicitarii. Initiatorii proiectului de lege mentioneaza in expunerea de motive ca introducerea acestei taxe speciale contravine Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Nivelul taxei “este ridicat, devenind o povara fiscala exagerata pe care cetatenii trebuie sa o suporte la achizitionarea autoturismelor”, iar introducerea acestei taxe creeaza un tratament discriminatoriu intre competitorii de pe piata auto romaneasca”. Senatul este prima Camera sesizata, forul decizional in privinta acestui act normativ fiind Camera Deputatilor. Proiectul prevede ca statul va restitui diferenta de taxa auto rezultata din suma platita potrivit reglementarilor din Codul fiscal si noua taxa de poluare auto

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

  •   2008-05-14
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.