Stiinta & Tehnologie

#fiat panda #fiat 500 #fiat

Se pregateste noul Fiat Panda

Noul model Fiat Panda , indelung asteptat, va intra pe piata la anul, conform site-ului Quattroruote. Noul automobil Fiat Panda beneficiaza de o multitudine de inovatii atat de natura tehnica cat si de ordin estetic, fara a marca insa vreo revolutie majora.

Noul Fiat Panda este de 30 de ani un automobil de referinta, iar acest fapt constituie o presiune mare atat pentru designeri cat si pentru echipa de proiectare mecanica. Cum era de asteptat si cum se poate observa din imagine, multe dintre elementele stilistice ale noului Fiat Panda sunt imprumutate de la fratele Fiat 500

Principala noutate de ordin tehnic, ce va fi prezenta pe noul Fiat Panda, este noul propulsor Twin Air cu doi cilindri pe benzina, cu o cilindree de 900 cm3. Disponibil intr-o prima faza in versiune normal aspirata, care dezvolta 65 CP, motorul beneficiaza de tehnologia MultiAir si de un sistem de distributie variabila. Noul motor bicilindru inregistreaza, potrivit publicatiei italiene, un consum redus si emisii scazute de dioxid de carbon.

Din dezvoltarea proiectului mai fac parte si versiunea bifuel (benzina+ metanol) si desigur o versiune turbosupraalimentata Twin Air, capabila de 85 CP. La capitolul propulsoare Diesel, noul Fiat Panda va beneficia de propulsorul 1.3 Multijet, revizuit sa respecte normele Euro 5. Costurile de productie se apropie de 700 de milioane de euro, dupa cum sustine presa italiana , o suma mare pentru un model care se va baza pe o platforma existenta, dar care va cunoaste actualizari serioase la nivelul tehnologiei, sigurantei si confortului si va completa o oferta foarte atragatoare in randul citadinelor de mic litraj.

Cititi mai multe pe Auto.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea