Stiinta & Tehnologie

#fashion jackets #touchwiz #samsung s3650 corby

Samsung S3650 Corby Review

Lansat in luna septembrie a lui 2009, Samsung Corby este un terminal cu ecran tactil, dar care este dedicat segmentului de tineri. Pentru moment, telefonul este dintre putinele telefoane mobile accesibile din punct de vedere al pretului, dar care poseda un ecran sensibil la atingere.

samsung s3650 corby este unul din cele mai de succes terminale ale companiei coreene si in prezent poate fi achizitionat si de pe piata autohtona. Modelul este disponibil in patru culori, alb, galben, roz si negru. Pe alte piete telefonul are o suita mai variata de culori.

Constructia lui Corby

Samsung Corby este foarte compact, modelul avand dimesiuni de 103 x 56,5 x 12 mm si cantarind in jur de 90 de grame. Partea frontala este ocupata de ecranul de 2,8 inch, sensibil la atingere, cu rezolutie QVGA de 240 x 320 pixeli si 256.000 de culori. Deasupra ecranului gasim difuzorul telefonului, dar nu si senzorul de lumina si camera secundara VGA pentru teleconferinte. Carcasa telefonului este confectionata din plastic lucios, lucru care favorizeaza pastrarea amprentelor. Totusi, aceasta carcasa face modelul mai special. Fiecare telefon mobil vine la pachet cu doua carcase colorate (Fashion Jackets) care pot fi schimbate dupa placul utilizatorului.

In partea frontala, sub ecran, se afla D-Pad-ul format din trei butoate fizice. Tastele de apelare si terminare/respingere apel sunt pozitionate in extremitati, iar butonul din mijloc este tasta de reintoarcere in maniul anterior. Din pacate de rivalul pricipal, LG KP500 Cookie , Samsung Corby nu are un stylus incorporat.

Altfel, laturile lui Corby sunt destul de incarcate. Cea stanga prezinta un slot acoperit de o clapeta acesta fiind compatibil cu mufa de atasare a perifericelor, casti audio, incarcator si cablu USB si tastele de volum. Latura din dreapta este ceva mai incarcata: aici gasim slotul pentru cardul microSD (asezat sub carcasa), tasta de blocare sau deblocare a ecranului tactil si butonul dedicat camerei foto .

Pe latura superioara si cea inferioasa sunt curate. Partea dorsala este ocupata de camera foto de 2 MP si un difuzor extern . Capacul bateriei ocupa toata partea partea dorsala si la fel ca restul carcasei este confectionat din plastic. Tot aici trebuie mentionata si bateria care se afla sub capac. Samsung Corby este alimentat de o baterie standard Litiu-Ion cu o capacitate de 960 mAh, care in mod teoretic rezista in modul stand-by aproximativ 730 de ore si pana la noua ore de convorbiri. Timpii indicati de cei de la Samsung corespund cu realitatea, acumulatorul telefonului incadrandu-se in datele oficiale.

Meniul lui Corby

Samsung Corby
nu ruleaza niciun sistem de operare, dar isi pastreaza interfata de utilizator Samsung TouchWiz. Terminalul are o memorie interna de 50 MB, dar pentru ca are slot pentru card microSD, utilizatorul poate sa faca upgrade cu maxim 8 GB. In mod stand-by, ecranul lui Samsung Corby afiseaza orizonal, in partea de jos a ecranului o bara pe care sunt asezate diferite shortcut-uri (trei in total). Aceste "scurtaturi" corespund tastaturii virtuale de telefon, agendei (contacte) si meniului principal.

Deasupra benzii cu shortcut-uri exista o alta banda tactila pe care utilizatorul o poate incarca cu o serie de aplicatii ca: icoane catre retelele sociale ca Facebook, Twitter, etc, player-ul muzical, radio, caledar de evenimente,ceas sau o serie de widgeturi care pot fi descarcate de pe internet. Meniul lui Samsung Corby nu este diferit de modelele initiale cu care producatorul si-a obisnuit fanii. Astfel utilizatorul va gasi modelul stadard de afisare a icoanelor pe patru randuri si trei coloane. Aici pot fi gasite submeniuri ca player muzical, camera foto, setari, internet si multe altele.
 
Samsung S3650 Corby suporta mesaja SMS, MMS si e-mail. Mesajele SMS, EMS si MMS sunt stocate intr-o casuta postala, pe cand e-mail-urile detin un Inbox separat. Serviciul de mesagerie e-mail suporta protocoalele standard POP3 si IMAP4. Atunci cand utilizatorul trimite mesaje, are posibilitatea sa o faca din tastatura virtuala standard alfanumerica. Din pacate, pentru cei care prefera tastatura QWERTY Corby nu o are disponibil nici cand telefonul este inclinat.

Ecranul lui Corby are reactie haptica buna, iar atunci cand tastele sunt apasate, utilizatorul va avea ca raspuns o vibratie din partea telefonului. Totodata, daca acesta nu este multumit cu atat, poate sa activeze raspunsul sonor la apasarea tastelor. Daca nu se doresc aceste efecte, ele pot fi dezactivate din meniul de setari de telefon.

Muzica lui Corby

Player-ul muzical al lui Samsung Corby se prezinta bine chiar daca modelul nu este un terminal dedicat muzical. Volumul sunetului se poate modifica prin butoanele fizice laterale, aflate pe latura dreapta. In interfata player-ului muzical mai  exista butoanele de Repeat, Shuffle si egalizator.

Sunetul redat de casti este decent, dar tinut sub nivelul maxim. Intre nivelele 12 - 14 sunetul va fi acompaniat de un zuruit, dar care poate fi cat de cat moderat prin egalizator. Dar vestea buna vine si din partea setului audio deoarece castile lui Corby sunt cele standard intra-auriculare cu bulb, iar aceste modele vor comode pentru majoritatea urechilor. Totodata, problema transformatorului cu mufa de 3,5 mm  nu a fost rezolvata in cazul lui Corby. Pe firul castilor de afla handsfree-ul fara transformatorul pentru un conector standard de 3,5 mm.

Player-ul muzical a lui Samsung Corby suporta doar formate MP3, WMA si eAAC+. Melodiile stocate pot fi sortate dupa album, artist, sau gen si se pot forma propriile playlist-uri. Formatele video suportate de Samsung Corby sunt H.263, H.264, MP4 siWMV.

Daca te-ai saturat de muzica stocata, incerca radio-ul FM, care are si RDS. Bineinteles ca ai nevoie de casti atasate, pentru ca acestea, ca in cazul altor telefoane, au rol de antena. Ai posibilitatea de scanare automata dupa un post radio, dar poti cauta posturi radio si manual. Totodata acest telefon iti va indica pe ecran si postul de radio selectat.

Camera foto a lui Corby

Senzorul foto a lui Corby este de 2 MP, fara autofocus sau flash. Terminalul este capabil sa faca inregistrari video la rezolutie QVGA cu 15 fps, iar capturile video sunt salvate in format MP4. Lentilele camerei foto sunt neprotejate, acest lucru facandu-le o tinta usoara pentru amprete sau murdarie. Camera foto se activeaza automat prin butonul dedicat de pe latura dreapta. Totusi interfata de navigare a camerei foto este foarte intuitiva si usor de folosit. Chiar daca telefonul are foarte putine efecte de care este capabil, acestea sunt la indemna in meniul de moduri de fotografiere.

Imaginile capatate cu Samsung Corby sunt de o rezolutie maxima de 1600 x 1200 pixeli. Corby nu face cele mai reusite fotografii. In lumina naturala acestea vor avea detalii si culori destul de bune, dar in lumina artificiala sau conditii cu iluminare scazuta, lucrurile se schimba radical, iar in aceste cazuri se simte lipsa autofocusului si a unui flash. Totodata, unele imagini captate vor fi supra-expuse la lumina.

Conectivitate

Samsung Corby dispune de conectivitatea unui mid-ranger. Terminalul vine cu standard GPRS clasa 10 cu viteze de download cuprinse intre 32 - 48 kbps si EDGE tot clasa 10 cu viteze de download de 236,8 kbps.

Navigarea pe internet nu se face tocmai usor, pentru ca Corby dispune de broswer-u WAP versiunea 2.0 cu suport xHTML si HTML. Totusi, cu acesta conectivitate redusa modelul isi face treaba mai ales pe retele sociale pe care ofera acces direct. Transferul de date se face si el foarte usor, atat prin Bluetooth cat si prin USB. Daca utilizatorul va selecta optiunea de Mass Storage Device, va trebuie sa aiba un card microSD atasat telefonului.

In caz ca acesta lipseste, transferul de date se va face prin programul special, care se afla pe CD-ul din pachet. Spre deosebire de alte versiuni ale aplicatiei, acesta nu va prezenta probleme la instalare si va recunoaste telefonul rapid.
 
Ultimul cuvant


Samsung Corby este definitia pentru telefonul dedicat tanarului din ziua de azi care sta "ancorat" in retele sociale. Puncteaza la capitolul infatisare, mai ales pentru carcasele care se pot schimba, player muzical si mai ales ecranul tactil care are un raspuns foarte bun. Reactia rapida si meniul unor de folosit il fac pe Corby unul din cele mai bune telefoane mid-range cu ecran tactil de la ora actuala.

Este depunctat totusi de camera foto, lipsa autofocusului si a unui flash, aceste detalii putand fi imbunatatite considerabil chiar daca Corby nu este telefon dedicat fotografic. Cel mai mare atuu al telefonului este raportul pret-calitate care este unul foarte echilibrat, iar Corby isi merita banii.

Galerie foto cu Samsung S3650 Corby

Galerie foto cu imagini captate de Samsung S3650 Corby

Test video realizat cu Samsung S3650 Corby

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea