Stiinta & Tehnologie

Samsung relanseaza modelul F480

Iata ca lumea telefoanelor mobile poate sa "gazduiasca" si evenimente ceva mai "bizarare" si asta din cauza companiei Samsung care a facut ceva... neasteptat.

Daca saptamana trecuta coreenii anuntau lansarea modelului Samsung F480 , azi acestia relanseaza terminalul F480 sub un nou nume.

TouchWiz vs. Tocco

Cand F480 se lansa, Geesung Choi, presedintele Samsung Telecommunication Business declara ca: "F480 este o adaugare semnificativa pentru portofoliul nostru de telefoane cu ecran sensibil la atingere. Acesta este primul model dintr-o serie de telefoane cu ecrane tactile pe care le vom lansa anul acesta, pentru a darui utilizatorilor o experienta remarcabila, distractiva, dar si personala".

Daca initial telefonul era numit "TouchWiz", acum se numeste "Tocco". Samsung spune ca schimbarea numelui este de fapt o "adaugire" pentru o alta piata de desfacare.

Adevarul este ca "tocco" inseamna "atingere" in limba italiana, prin urmare denumirea lui nu s-a schimbat atat de dramatic. Ne putem astepta altceva de la el? Nu, specificatiile tehnice ale lui F480 au ramas aceleasi.

In primul rand masoara 98,4 x 55 x 11,6 mm si cantareste 100 grame, adica este un telefon compact. Are ecran de 2,8 inchi , sensibil la atingere cu rezolutie QVGA de 240 x 320 pixeli si o camera generoasa de 5 megapixeli cu autofocus si flash LED, plus stabilizator de imagine si tehnologie de detectare a fetei, adica un pozar in toata regula. Camera foto mai poate capta si filme.

Mai departe... La fel...

Are player audio si video incorporat care suporta de la MP3-uri la WMA-uri sau formate Real. Nu ii lipseste nici radio -ul FM cu RDS, iar Google Mail si Search vin preinstalate.

Totusi unul din lucrurile cele mai importante sunt noua interfata si ingredientele de navigare plus conectivitatea care il scoate in evidenta. Lui Samsung F480 nu ii lipseste GPRS-ul, EDGE-ul, 3G-ul si nici HSDPA-ul.

Asa cum am spus si saptamana trecuta, lui F480 ii lipseste Wi-Fi-ul, lucru care este tot mai cautat de toti. Memoria telefonului este destul de mica, 232 MB, dar are capacitate de extindere de pana la 8 GB cu ajutorul unui card microSD.

Se estimeaza ca pretul lui Samsung F480 va fi cuprins intre 600 - 700 dolari americani.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea