Stiinta & Tehnologie

Samsung Pixon anuntat oficial

Compania coreeana Samsung a anuntat oficial terminalul foto de 8 megapixeli si ecran complet tactil.

Specificatii tehnice

Samsung Pixon are ecran de 3,2 inch cu 16 milioane de culori, sensibil la atingere si cu suport full HDTV si rezolutie WQVGA de 240 x 400 pixeli. Terminalului vine si cu GPS incorporat, plus harti preinstalate.

Telefonul exceleaza la capitolul captare imagine. Pixon are camera foto de 8 megapixeli cu autofocus, tehnologia de detectare a fetei, a zambetului si a cliputului, moduri de fotografiere WDR (wide dynamic range), ASR (advanced shake reduction), capabilitati GPS cu functii geotagging, ISO de 1600 si inregistrari video la rezolutie WVGA (720x480 pixeli) si VGA (640 x 480 pixeli) la 30 fps.

"Pentru prima data, utilizatorul va avea la dispozitia sa o camera foto integrata in telefonul personal, capabila sa realizeze fotografii la fel de bune, ca si calitate, precum o camera foto obisnuita. Cel mai important beneficiu, alaturi de utilizarea caracterizata de simplitate, este reprezentat de calitatea fotografiilor realizate", a declarat Geesung Choi, presedintele Samsung Telecommunication Business.

Povestea continua

Terminalul masoara 107,9 x 54,6 x 14,9 mm, cantareste 110 grame si va functiona quad-band in retele GSM si tri-band in retele HSDPA. Player-ul muzical din dotare va suporta formate audio MP3, AAC, e-AAC+, e-AAC+ si WMA, plus ca va dispune de tehnologia DNSe (Digital Natural Sound engine).

Mai mult decat atat, Samsung Pixon este dotat cu Google Search & Maps, Accu Weather si serviciul Samsung CNN News & Sport Apps preinstalat. Telefonul dispune de accelerometru, suport DivX, radio FM cu RDS, slot pentru card microSD, Bluetooth, tastatura QWERTY virtuala cu afisare landscape, tehnologie de recunoastere a scrisului de mana si serviciul ShoZu, asemenea terminalului Samsung Omnia.

Samsung Pixon va fi disponibil in Franta, la mijlocul lunii octombrie, urmand ca mai apoi sa fie disponibil pe pietele din majoritatea tarilor europene si asiatice.

In Romania, Samsung Pixon va fi lansat pana la sfarsitul lui 2008. Telefonul Samsung Pixon va fi importat oficial pe piata autohtona de catre HAT Group Romania, fiind testat pentru a functiona in retelele operatorilor: Vodafone, Orange si Cosmote. Pretul pentru tara noastra nu a fost inca anuntat.



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea